TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny, mindre højttaler fra Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf Model A er - relativt - mindre og billigere end de fleste modeller.

forfatter
Publiceret 06/03/2022 - 12:00

Har man sagt B, må man også sige A. Det mener de hos Steinway Lyngdorf, som netop har præsenteret en helt ny højttaler med navnet Model A. Højttaleren er – efter Steinway Lyngdorf-målestok – mindre. Og den fylder et hul i modelrækken til stuer, hvor der ikke er plads til de helt store Model B eller Model D.

Det er dog stadig en velvoksen trevejshøjttaler på 115 centimeter i højden og med to 12-tommers basenheder, 6,5″ mellemtone og et AMT-element til diskanten.

Det kan forekomme lidt bagvendt at begynde højere oppe i alfabetet, frem for at lade A-modellen være topmodel. Men forklaringen er, at Steinway Lyngdorf bruger samme modelbetegnelser som Steinway & Sons bruger til sine koncertflygler. Og her er Model D den største, efterfulgt af modellerne B, A, O, M og S.

Model A frontback baggrund
Steinway Lyngdorf Model A er en – forholdsvis – mindre højttaler. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Som vanligt for Steinway Lyngdorf er finishen lige så eksklusiv som på de flygler, der lægger navn til mærket. Det afspejles også i prisen på 23.500 EUR. Plus moms. Altså ca. 220.000 kroner. Og det er naturligvis stykket. Dertil kommer den nødvendige elektronik, som også skal være fra Steinway Lyngdorf. Hver højttaler kræver 2 x 400 W forstærkereffekt.

Model A er som sagt en “mindre” udgave. Og til forskel fra de store D- og B- modeller, som er open baffle-systemer, der skal anbringes mindst en meter fra væggen, er Model A et lukket system, som er beregnet til at blive placeret op mod væggen.

Steinway & Sons Model A from Steinway Lyngdorf on Vimeo.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall-lyd i lommen Marshall Willen er så lille, at det nærmest virker naturstridigt, at den kan lave så meget lyd.
Zeppelineren flyver igen Bowers & Wilkins’ velkendte trådløse Zeppelin-højttaler er nået til fjerde generation, og den er fulgt med tiden. Resultatet er helt moderne.
Dynaudio gør det enkelt med trådløse Focus-højttalere To Focus-højttalere er alt, hvad du behøver for at streame musik.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend