Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Ny high-end bandit fra JBL

Med S3900 har JBL udvidet Synthesis-serien med nok en interessant højttaler, i samme støbning som højttalerne, der har skabt legendens gode navn og rygte.

Skrevet af / 06/03/2013 - 12:24
Ny high-end bandit fra JBL

Den er ikke afskrækkende stor som K2 eller Everest (højttalerne, ikke bjergene) i samme high-end serie. S3900 er 1 meter høj og 37 cm bred, men vejer heftige 39 kilo.

Grunden til den massive vægt er to 25 cm store baselementer, med et mellemtonehorn øverst. Som har en lille superdiskant integreret øverst, med udvidet frekvensområde. Det skal give højttalerne en rækkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen og luftige 40 Hz i diskanten. Nok til al slags musik altså, og med så meget overflade, som skal flytte luft, skyder vi på, at det rusker godt, når man skruer op for volumen med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to baselementer, på billedet herover, arbejder sammen med en 50 mm stor mellemtone med JBL´s patenterede Aquaplas-membran, med et titanlag, vist med ryggen til på billedet, placeret til højre for superdiskanten på 19 mm.

Mellemtonen er placeret i enden af det store horn, som både øger effektiviteten af højttalerne og giver kontrolleret spredning af lydbølgerne, det samme er superdiskanten. Som sidder i et mindre hornformet mellemrum over mellemtonen.

Med en elektrisk modstand på 6 ohm og en følsomhed på 92 dB, bør S3900 være en god højttaler at drive, selv for en relativt effektsvag forstærker. For eksempel en Leben rørforstærker.

Hvis lykken står den kække bi, og importøren er villig, håber vi på at få en test af JBL S3900. Som i udlandet er prissat i omegnen af 10.000 dollar.

JBL-S3900

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top