TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny high-end bandit fra JBL

Med S3900 har JBL udvidet Synthesis-serien med nok en interessant højttaler, i samme støbning som højttalerne, der har skabt legendens gode navn og rygte.

forfatter
Publiceret 06/03/2013 - 12:24

Den er ikke afskrækkende stor som K2 eller Everest (højttalerne, ikke bjergene) i samme high-end serie. S3900 er 1 meter høj og 37 cm bred, men vejer heftige 39 kilo.

Grunden til den massive vægt er to 25 cm store baselementer, med et mellemtonehorn øverst. Som har en lille superdiskant integreret øverst, med udvidet frekvensområde. Det skal give højttalerne en rækkevidde ned til respektable 33 Hz i bassen og luftige 40 Hz i diskanten. Nok til al slags musik altså, og med så meget overflade, som skal flytte luft, skyder vi på, at det rusker godt, når man skruer op for volumen med S3900 i stuen.

JBL_S3900_unit-594x343

De to baselementer, på billedet herover, arbejder sammen med en 50 mm stor mellemtone med JBL´s patenterede Aquaplas-membran, med et titanlag, vist med ryggen til på billedet, placeret til højre for superdiskanten på 19 mm.

Mellemtonen er placeret i enden af det store horn, som både øger effektiviteten af højttalerne og giver kontrolleret spredning af lydbølgerne, det samme er superdiskanten. Som sidder i et mindre hornformet mellemrum over mellemtonen.

Med en elektrisk modstand på 6 ohm og en følsomhed på 92 dB, bør S3900 være en god højttaler at drive, selv for en relativt effektsvag forstærker. For eksempel en Leben rørforstærker.

Hvis lykken står den kække bi, og importøren er villig, håber vi på at få en test af JBL S3900. Som i udlandet er prissat i omegnen af 10.000 dollar.

JBL-S3900

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall forbedrer deres bestseller Kraftigere lyd og længere spilletid, og så har den fået equalizer, som vi savnede på forgængeren.
Marshall-lyd i lommen Marshall Willen er så lille, at det nærmest virker naturstridigt, at den kan lave så meget lyd.
Zeppelineren flyver igen Bowers & Wilkins’ velkendte trådløse Zeppelin-højttaler er nået til fjerde generation, og den er fulgt med tiden. Resultatet er helt moderne.
Dynaudio gør det enkelt med trådløse Focus-højttalere To Focus-højttalere er alt, hvad du behøver for at streame musik.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend