Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

MoFi SourcePoint 10 koaksiale højttalere

Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.

Skrevet af / 24/11/2022 - 00:35
MoFi SourcePoint 10 koaksiale højttalere

Efter at Mobile Fidelity udskilte produktionen af pladespillere og kaldte produkterne MoFi Electronics, har de høstet anerkendelse verden over. Flagskibet blandt pladespillerne blev af Lyd og Billede sågar kåret til årets pladespiller i sin klasse.

Nu har MoFi også lavet en højttaler. Det vil sige, Andrew Jones har. Han har skabt sig et navn hos KEF, TAD, ELAC og Pioneer som en af ​​de mest succesrige højttalerdesignere i moderne tid. Det har givet manden legende-status og gjort hans tjenesteydelser eftertragtede af mange højttalerproducenter.

Derfor er det et kup for MoFi, at de har fået ham til at designe deres første højttaler, MoFi SourcePoint 10.

MoFi SourcePoint 10. (Foto: MoFi Electronics)

Højttalerne er kompakte, men store nok til at rumme en 10-tommer (25 cm) koaksialenhed med en 3 cm diskanthøjttaler placeret i centrum af enheden. Sådan som vi kender det fra KEF’s UNI-Q-enheder. Med gitteret på ser højttalerne temmelig retro ud, men konstruktionen er mere ekstravagant, end man lige skulle tro.

MoFi SourcePoint 10 med enheden i dele. (Foto: MoFi Electronics)

Twin-Drive system kalder Andrew Jones det, og her er bas/mellemtonen og diskanten elektrisk og mekanisk adskilt, hvor membranen i papirfiber fungerer som en koncentrisk guide for diskanten. Som spænder fra 1.600 til 30.000 Hz. Den koaksiale højttalerenhed er monteret på en 5 cm tyk frontbaffel med vinklet fræsning af fronten for at dæmpe diffraktioner.

Twin-Drive systemet. (Foto: MoFi Electronics)

Resten af kabinettet er bygget af 25 mm tykke MDF-plader, beklædt med valnøddefiner eller sort ask og afstivet indvendigt med to lodrette rammer. Højttalerne er 57 cm høje og 36,8 cm brede, og med en dybde på 40 cm er det ikke ligefrem små reolhøjttalere, vi har med at gøre. Vægten på hele 21 kilo taler for sig selv.

SoucePoint 10 indvendig. (Foto: MoFi Electronics)

MoFi opgiver følsomheden til 91 dB med en impedans på 8 ohm, hvor 6,2 ohm er minimum. Frekvensområdet strækker sig fra 42 til 30.000 Hz, og højttalerne skal tåle op til 200 watt indgangseffekt.

Prisen er opgivet til 3.700 USD, omkring 27.000 kroner parret herhjemme plus moms.

MoFi UltraDeck

Et brag af en analog debut

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Her er LGs rival til Samsungs The Frame og Serif

Scroll to Top