TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

MoFi SourcePoint 10 koaksiale højttalere

Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.

forfatter
Publiceret 24/11/2022 - 00:35

Efter at Mobile Fidelity udskilte produktionen af pladespillere og kaldte produkterne MoFi Electronics, har de høstet anerkendelse verden over. Flagskibet blandt pladespillerne blev af Lyd og Billede sågar kåret til årets pladespiller i sin klasse.

Nu har MoFi også lavet en højttaler. Det vil sige, Andrew Jones har. Han har skabt sig et navn hos KEF, TAD, ELAC og Pioneer som en af ​​de mest succesrige højttalerdesignere i moderne tid. Det har givet manden legende-status og gjort hans tjenesteydelser eftertragtede af mange højttalerproducenter.

Derfor er det et kup for MoFi, at de har fået ham til at designe deres første højttaler, MoFi SourcePoint 10.

MoFi SourcePoint 10. (Foto: MoFi Electronics)

Højttalerne er kompakte, men store nok til at rumme en 10-tommer (25 cm) koaksialenhed med en 3 cm diskanthøjttaler placeret i centrum af enheden. Sådan som vi kender det fra KEF’s UNI-Q-enheder. Med gitteret på ser højttalerne temmelig retro ud, men konstruktionen er mere ekstravagant, end man lige skulle tro.

MoFi SourcePoint 10 med enheden i dele. (Foto: MoFi Electronics)

Twin-Drive system kalder Andrew Jones det, og her er bas/mellemtonen og diskanten elektrisk og mekanisk adskilt, hvor membranen i papirfiber fungerer som en koncentrisk guide for diskanten. Som spænder fra 1.600 til 30.000 Hz. Den koaksiale højttalerenhed er monteret på en 5 cm tyk frontbaffel med vinklet fræsning af fronten for at dæmpe diffraktioner.

Twin-Drive systemet. (Foto: MoFi Electronics)

Resten af kabinettet er bygget af 25 mm tykke MDF-plader, beklædt med valnøddefiner eller sort ask og afstivet indvendigt med to lodrette rammer. Højttalerne er 57 cm høje og 36,8 cm brede, og med en dybde på 40 cm er det ikke ligefrem små reolhøjttalere, vi har med at gøre. Vægten på hele 21 kilo taler for sig selv.

SoucePoint 10 indvendig. (Foto: MoFi Electronics)

MoFi opgiver følsomheden til 91 dB med en impedans på 8 ohm, hvor 6,2 ohm er minimum. Frekvensområdet strækker sig fra 42 til 30.000 Hz, og højttalerne skal tåle op til 200 watt indgangseffekt.

Prisen er opgivet til 3.700 USD, omkring 27.000 kroner parret herhjemme plus moms.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

MoFi UltraDeck

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Billig og god subwoofer? Med Monitor XT10 får du de ekstra basoktaver til en rigtig god pris
Lyd og lys i vintermørket: Ny højttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med indbygget højttaler! SYMFONISK gulvlampehøjttalere kommer i januar.
Snart kommer den også hertil Nu forstår HomePod mini snart dansk.
Små magiske højttalere De over 50 år gamle højttalere har aldrig været bedre end nu, og de leverer noget, få andre højttalere formår.
5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!
Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Følg Lyd & Billede