TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

M&K går i dybden med nye subwoofere

Danske M&K Sound lover både højere og dybere bas – nu også med granvoksne 15-tommere!

forfatter
Publiceret 27/01/2022 - 20:33

M&K Sound er velkendt i hjemmebioverdenen for deres ikoniske surround-højttalere – et populært valg blandt både professionelle lydteknikere og kræsne filmentusiaster. De er også berygtet for deres hårdtslående og dybtgående subwoofere! Men selv en producent som M&K kan ikke hvile på laurbærrene …

Nu er den danske højttalerproducent i gang med ikke bare én, men to nye subwoofer-serier. Sortimentet spænder fra mere kompakte varianter til nogle virkelig velvoksne baskasser. Det kunne være noget hjemmebiofanatikere!

x series feat
M&K Sound X10+, X12+ og X15+. (Foto: M&K Sound)

M&K Sound X10+, X12+ og X15+

M&K har i årevis sværget til dobbelte 12 tommers basenheder, selv i deres største og dyreste modeller. Men ikke længere: I den nye X-serie introducerer de for første gang 15-tommere i X15+ som den store Bukke Bruse. Derudover kommer de “små” søskende X12+ og X10+ med henholdsvis 12- og 10-tommere.

Topmodellerne i X-serien har to basenheder i en såkaldt push-pull-konfiguration – samme princip, som M&K har været kendt for i årevis. Det bidrager til at reducere forvrængning, samtidig med at subwooferen er i stand til at flytte en masse luft.

Læs også M&K Sound S-150 THX, 7.1 Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

Kabinetterne er udført i 25 mm MDF med indvendig afstivning for at undgå resonanser. Basporten i bunden er også gjort større for at undgå turbulens. Desuden har M&K fokuseret på at gøre subwooferne lidt pænere at se på med afrundede hjørner og skjulte magneter til fronterne. Ikke at de ser mindre frygtindgydende ud af den grund!

Basenhederne er af en ny type med ekstra lang slaglængde og membraner i vævet kulfiber. Forstærkerne er også opgraderet med ICE klasse D-forstærkere på henholdsvis 700, 600 og 500 Watt RMS med dobbelt spidseffekt.

Alle X-modellerne er certificeret af THX, hvor X15+ har fået såkaldt THX Dominus-certificering til ekstra store rum (op til 184 kubikmeter).

vnews 1500x990 1
(Foto: M&K Sound)

M&K Sound V10+, V12+ og V15+

Ud over de nye “dræbermodeller” i X-serien udsender M&K også tre nye modeller i den mere kompakte og stuevenlige V-serie. Men også de har fået større membranareal end før, med en solid 15-tommer i V15+.

De nye modeller har også fået øget forstærkereffekt på henholdsvis 300, 400 og 500 watt kontinuerligt. De større V15+ og V12+ modeller er THX Ultra-certificerede og kan både styres og justeres via M&K’s nye app, som kan downloades til iOS og Android.

V series header 1500x632 1
M&K Sound V10+, V12+ og V15+. (Foto: M&K Sound)

Priser og tilgængelighed

M&K Sound X+ serien er tilgængelig nu, mens V+-serien kommer til februar. Vi har foreløbig kun priserne i dollars.

  • X10+: 4.499 $
  • X12+: 4.999 $
  • X15+: 5.999 $
  • V10+: 1.499 $
  • V12+: 1.899 $
  • V15+: 3.199 $

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend