TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Magico S3 ultra highend-højttalere

Magico S3 spiller op i ultra-highend-klassen.

forfatter
Publiceret 14/12/2022 - 16:25

Med begrænset tilgængelighed og et formidabelt højt prisniveau er højttalere fra Magico ikke noget, man støder på hos den lokale radioforhandler. De fleste Magico-højttalere koster sekscifrede beløb for et par, og flagskibet M9 koster flere millioner.

Helt så kostbar bliver Magico S3 ikke, men den hører alligevel til i højttalernes ultra-highend-klasse.

Magicos Alon Wolf siger, at den nye S3 MK II i høj grad er baseret på løsningerne fra M9.

Højttalernes kabinet er helt nyt og bygget op med fire ekstruderede aluminiumspaneler af varierende tykkelse, op til 5 centimeter. Panelerne, som frontpladen, er tilpasset hinanden for at fjerne skarpe kanter, og toppladen er konveks for at dæmpe diffraktioner fra kabinettet. I bunden hviler en ekstra tyk bundplade på en trepunkts udrigger.

Magico er blandt de bedste til at kontrollere og dæmpe kabinetresonanser. Den avancerede indvendige konstruktion med fastskruede kabinetforstærkninger kombineres med måling af kabinetresonanser med en 3D-laser, for finde ud hvor forstærkning og dæmpning skal anbringes i kabinettet. Magico siger, at de har dæmpet resonanserne med 30 procent sammenlignet med forrige generation S3.

Foto: Magico

De har også brugt en Klippel nærfeltskanner, en mikrofon som roterer rundt om en højttaler, der hænger frit. Den laver 3D-målinger af omgivelserne, derefter af højttalernes respons, og så trækkes målingerne fra rummet fra i regnestykket, så man får data, som kan beregne, hvordan højttaleren vil opføre sig i et almindeligt rum.

Sammen med helt nye højttalerenheder skal det give S3 MK II bedre ydelse end forgængeren.

Højttalerne er udstyret med Magicos nye diskantenhed, som er baseret på enheden i M9, med en 28 mm diamantbelagt beryllium-membran. Ifølge Magico skal den have den laveste forvrængning, der nogensinde er målt fra en diskantenhed. Den fem tommer store mellemtone og de to ni-tommers basenheder er alle fra Magicos 8. generation, hvor mellemtonemembranen er lavet på en kerne af aluminium, belagt med grafén og kulfiber.

Basenhederne bruger også membraner med en kerne af aluminium og noget de kalder grafén og kulfinér, som er vævet i et heksagonalt mønster og er 50 gange stivere end almindelig kulfiber.

Magico S3 MK II kommer til salg i løbet af første kvartal 2023, et par vil koste fra 623.000 kroner, afhængigt af finish.

Tekniske data:

  • 1.1” MB5FP beryllium-membran med diamantbelægning
  • 5” Gen 8 mellemtone
  • To styk 9” Gen 8 basenheder
  • Følsomhed: 88 dB
  • Impedans: 4 Ohm
  • Frekvensområde: 24 Hz – 50 KHz
  • Anbefalet effekt: 50 – 750 watt
Alle fotos: Magico

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede