Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2024: Quad ESL-2912X

Det legendariske forstærkersæt model 33 og 303 bliver også relanceret.

Skrevet af / 11/05/2024 - 14:45
High-End 2024: Quad ESL-2912X

Der er ingen tvivl om, at der er noget særligt ved lyden af elektrostatiske højttalere. De fleste, der hører dem for første gang, bliver slået af, hvor utroligt neutrale, åbne og transparente de lyder. Vokaler, strygere og klaverer lyder altid fantastisk på elektrostater, og hvis de elektrostatiske paneler er store nok, kan de også spille tilstrækkelig dyb bas med autoritet.

(Foto: Lasse Svendsen)

Det kan Quad ESL-2912, som vi testede for mange år siden, og som kommer i en ny version i år. Den hedder nu Quad ESL-2912X og er en 2912 i ny forklædning med ny strømforsyning, bedre komponenter, ny folie og bedre ophæng. Quad siger, at opgraderingerne har givet højttalerne bedre basgengivelse og dynamik, hvilket lover godt, da der ikke er meget andet, originalerne mangler.

Højttalerne er prissat til 17.000 euro for et par.

(Foto: Lasse Svendsen)

Lige inden Quad ESL-2912X er klar til butikkerne, kommer Quad 33 og 303 i nye versioner. Forforstærkeren og effektforstærkeren har været ude af produktion i årtier, men retrobølgen ser ikke ud til at have nogen ende, og Quad skal nok få solgt en masse af forstærkerne.

(Foto: Lasse Svendsen)

303-effektforstærkeren leverer 55-60 watt pr. kanal, men kan brokobles i mono og levere ca. dobbelt så meget. Ligesom 33’eren til højre kan den tilsluttes med balancerede kabler, og det eksemplar, jeg kiggede på, virkede meget solidt bygget.

Det samme kan siges om 33’eren, som også har balanceret ind- og udgang, med phono-trin til både moving coil og moving magnet pickup.

Der følger også en fjernbetjening med, og hver del kommer til at koste 1.300 euro, når de er i butikkerne i oktober i år.

(Foto: Lasse Svendsen)
Læs også Quad ESL-2912 Vi ser på den seneste inkarnation af en højttalerklassiker – elektrostathøjttaleren fra Quad. Gigantisk i størrelse, men unægtelig en af de herligste musikformidlere, du kan finde.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Farverig Burmester-højttaler

Budgethøjttalere fra Q Acoustics

Ny højttalerserie fra DALI

Ny generation med unik model

Soundbar fra Steinway

Scroll to Top