Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Helt flade fantomhøjttalere fra DALI

Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.

Skrevet af / 18/11/2022 - 14:30
Helt flade fantomhøjttalere fra DALI

Hvis du vil have lyd, der ikke kan ses eller ikke tager nogen plads op, kan indbygningshøjttalere i loftet eller væggen være løsningen. Og de er selvsagt helt perfekte til højdekanaler i hjemmebiografen. Men ofte er pladsen oven over loftbeklædningen begrænset.

DALI Phantom K-60 LP er en indbygningshøjttaler til installationer, hvor indbygningsdybden er minimal. De cirkelrunde højttalere kræver kun 3,8 centimeter i dybden, og de behøver ikke en “backbox” – altså et kabinet, der skal monteres bagved.

(Foto: DALI)

Højttaleren, der måler 22 centimeter i diameter, er en tovejs-konstruktion, bestående af en 25 mm domediskant og en 6″ bas/mellemtoneenhed med aluminiumsmembran. For at gøre enheden så flad som mulig, er magnetsystemet og svingspolen på bas/mellemtonen placeret i centrum af membranen i stedet for bagved.

For at begrænse dybden på enheden er magnet og svingspole monteret i centrum af basmembranen i stedet for bagved. (Foto: DALI)

DALI lover, at Phantom K-60 LP trods det næsten ikke-eksisterende kabinetvolumen har en gengivelse, “der kan måle sig med eller overgå traditionelle indbygningshøjttalere.”

Direktør Lars Worre fra DALI forklarer til Lyd & Billede, at alt i Phanton K-60 LP er udviklet og fremstillet hos DALI selv. Hvad der ikke er sædvanligt for så billige indbygningshøjttalere.

Vi spurgte faktisk rundt hos OEM-underleverandører, men der var ikke nogen, der kunne lave et så kompakt magnetsystem, der stadig kunne spille. Og så måtte vi jo hellere lave den selv,” siger Lars Worre.

Ifølge databladet kan DALI Phantom K-60 LP gengive et frekvensområde på 52-26.000 Hz (+/- 3 dB). Vil man have bas på ingen plads, koster det på effektiviteten; det foreskriver Hoffman’s Iron Law, der er en “grundlov” for højttalere. Men K-60 LP har trods alt en fornuftig følsomhed på 84 dB.

DALI Phantom K-60 LP har ikke i skrivende stund fået en dansk pris, men pressemeddelelsen oplyser en stykpris på EUR 399 inklusiv moms – altså lige knap 3.000 kroner pr. enhed.

DALI Phantom K-60 LP leveres med et hvidt frontgitter som standard, men der findes også sorte gitre. (Foto: DALI)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Jordskælv i dagligstuen

Sonos Roam opdateres til sommeren

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Scroll to Top