TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Goldmund GAIA er de vildeste af den art

2500 watt og et vanvittigt frekvensområde.

forfatter
Publiceret 04/07/2022 - 15:52

De ligner måske ikke højttalere, i hvert fald ikke den slags, som de fleste af os er vant til. Men Goldmund GAIA er ikke bare et par utrolig dyre højttalere, de er også trådløse med forstærkere og DAC indbygget.

Cécile Barani står bag designet, mens dr. Veronique Adam har stået i spidsen for den akustiske del sammen med udviklingsteamet hos Goldmund i Genève. De 210 cm høje højttalere er inddelt i fem individuelle kabinetter og er et femvejs højttalersystem med i alt 2500 W effekt i hver højttaler.

Vægten er angivet til 380 kilo(!) stykket, og rækkevidden i bassen er noget nær imponerende.

Gaia pair 1920x1034 2
Gaia pair

To 12 tommers baselementer skal kunne nå ned til 18,5 Hz (-6 dB), og den ene superdiskant strækker sig helt til 30 kHz (-6 dB). Mellem dem sidder der to 6 tommers mellemtonebasser, som tager sig af området 125 – 600 Hz, mens to 4 tommers mellemtoner styrer 600 – 2,7 kHz, hvor et diskantelement tager over op til 12,5 kHz.

Baselementerne drives af 2 x 350 W effekt, og de andre elementer har hver sin 300 W forstærkerdel – alle er baseret på Goldmunds Telos-forstærker, som styres af en DSP, som er specialudviklet til GAIA.

Ud over trådløs streaming har de også en kablet digital SPDIF-indgang og Goldmunds Alize digitalkonverter på indersiden.

Et par GAIA optager ikke bare en del plads i rummet, de gør også et ordentligt indhug i bankkontoen. Goldmund angiver prisen til 500.000, ikke kroner, men schweizerfranc.

Altså godt 3,7 millioner før fragt og moms.

GAIA WEB 3
GAIA sort

 

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Læs om flere meget dyre højttalere

Sonus faber Lilium

Nogle af verdens dyreste højttalere er også nogle af de bedste, vi har hørt.

Klipsch Klipschorn

Klipsch Klipschorn

Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en stærk lille multirums-bordhøjttaler, som du kan tage med dig ud i haven i tørvejr.
lbpluss
Fyldig lyd og fuld streaming Gulvhøjttalerne Audio Pro A38 er et indretningsvenligt alt-i-et stereoanlæg med musikstreaming, multirum og TV-tilslutning.
lbpluss
Musik under bruseren Ikea Vappeby er en lille Bluetooth-højttaler, der tåler at komme med i bad.
lbpluss
Ikoniske B&O-højttalere klar til fremtiden Ny generation af Beosound hjemmehøjttalere.
lbpluss
Næste generation smarthøjttalere fra Sonos Rygterne var sande: De nye Sonos-højttalere kommer 28. marts, og vi har hørt dem.
Følg Lyd & Billede