TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Goldmund GAIA er de vildeste af den art

2500 watt og et vanvittigt frekvensområde.

forfatter
Publiceret 04/07/2022 - 15:52

De ligner måske ikke højttalere, i hvert fald ikke den slags, som de fleste af os er vant til. Men Goldmund GAIA er ikke bare et par utrolig dyre højttalere, de er også trådløse med forstærkere og DAC indbygget.

Cécile Barani står bag designet, mens dr. Veronique Adam har stået i spidsen for den akustiske del sammen med udviklingsteamet hos Goldmund i Genève. De 210 cm høje højttalere er inddelt i fem individuelle kabinetter og er et femvejs højttalersystem med i alt 2500 W effekt i hver højttaler.

Vægten er angivet til 380 kilo(!) stykket, og rækkevidden i bassen er noget nær imponerende.

Gaia pair 1920x1034 2
Gaia pair

To 12 tommers baselementer skal kunne nå ned til 18,5 Hz (-6 dB), og den ene superdiskant strækker sig helt til 30 kHz (-6 dB). Mellem dem sidder der to 6 tommers mellemtonebasser, som tager sig af området 125 – 600 Hz, mens to 4 tommers mellemtoner styrer 600 – 2,7 kHz, hvor et diskantelement tager over op til 12,5 kHz.

Baselementerne drives af 2 x 350 W effekt, og de andre elementer har hver sin 300 W forstærkerdel – alle er baseret på Goldmunds Telos-forstærker, som styres af en DSP, som er specialudviklet til GAIA.

Ud over trådløs streaming har de også en kablet digital SPDIF-indgang og Goldmunds Alize digitalkonverter på indersiden.

Et par GAIA optager ikke bare en del plads i rummet, de gør også et ordentligt indhug i bankkontoen. Goldmund angiver prisen til 500.000, ikke kroner, men schweizerfranc.

Altså godt 3,7 millioner før fragt og moms.

GAIA WEB 3
GAIA sort

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Læs om flere meget dyre højttalere

Sonus faber Lilium

Nogle af verdens dyreste højttalere er også nogle af de bedste, vi har hørt.

Klipsch Klipschorn

Klipsch Klipschorn

Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.

Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede