TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gallo Reference 4 under udvikling

Anthony Gallo arbejder på en afløser for high-end-højttaleren Reference 3.5.

forfatter
Publiceret 25/03/2013 - 11:59

Undertegnede har altid haft en svaghed overfor højttalerne fra Anthony Gallo Acoustics. De metalliske kuglehuse, som højttalerelementerne sidder i, har to funktioner: Et – de forhindrer kabinetforvrængning som følge af stående lydbølger og giver dermed renere lyd med bedre dynamik. Og to – de giver et vældig specielt udseende.

Fanebærer
Fanebæreren fra Gallo i nyere tid har helt klart været den kompakte gulvmodel Reference 3, i sine tre udgaver. Først Reference 3, lanceret i 2004, herefter Reference 3.1 i 2006, som så i 2010 blev erstattet af endnu bedre Reference 3.5. Sidstnævnte lavede et seriøst prishop til næsten det dobbelte af forgængeren og koster 60.000 kroner.

Fælles for alle udgaverne af Reference 3 er, at de har to mellemtoner af karbonfiber, huset i hvert sit kugleformede kabinet. Disse sidder over og under en speciel cylinderformet diskant, som Gallo kalder CDT (Cylindrical Diaphragm Tweeter), med 300 graders horisontal spredning af overtonerne. Sammen er disse monteret på en fælles gulvstående, nærmest harpeformet, ramme, med et sidemonteret 10-tommers baselement i et cylinderformet kabinet af aluminium.

Strada
Mens Reference-modellen er blevet meget godt modtaget (også af undertegnede, som for tiden er den stolte ejer af Reference 3.5), har en anden model fået os til at spærre øjne og ører op siden sin lancering lige før Reference 3.5 i 2010; nemlig kompaktmodellen Strada. Denne er i princippet topdelen af Reference-højttaleren, monteret på et beslag til hyldeplacering eller vægmontering, eller med et gulvstativ som alternativ. Den kan også monteres sidelæns som centerhøjtaler. Da Strada kom, var flere enige om, at den sammen med subwooferen TR-3 lød bedre end den gulvstående 3.1, som indtil da var det gulvstående alternativ. Og det uden at blive dyrere.

Strada er fleksibel og kan monteres på forskellige måder. Dette gør den også egnet som centerhøjttaler i en 5.1-opsætning.
Strada er fleksibel og kan monteres på forskellige måder. Dette gør den også egnet som centerhøjttaler i en 5.1-opsætning.

Da Reference 3.5 blev lanceret til en meget højere pris end både 3.1 og et par Strada med subwoofer, var det med lidt skepsis, at undertegnede lagde ører til. For hvor meget bedre kunne de egentlig blive? Det skulle vise sig, at lydkvaliteten fra de nye gulvhøjttalere var et godt hak bedre og god nok til at forsvare prisstigningen.

Yderligere opgradering
Nu er Stradas efterfølger kommet, nemlig Strada 2. Vi har ikke hørt den endnu, men skal vi tro anmelderne fra 6moons.com, er den sammen med subwooferen endnu bedre end gulvmodellen Reference 3.5, med et dybere lydbillede, endnu mere fri for farvning.

Det er derfor naturligt, at også gulvmodellen må få en opdatering. Så kompakthøjttaleren Strada ikke skal lyde bedre end gulvmodellen! Vi har nu fået svar på spørgsmålet fra Gallo Acoustics, som netop bekræfter følgende på Twitter:

”Anthony startede arbejdet med den nye gulvhøjttaler Reference 4 dette forår. Vi håber at have en prototype klar på CES 2014.”

Om et skifte fra 3 til 4 på modellen betyder, at den kommende højttaler også vil få et helt nyt udseende vides ikke (artiklens billede er af 3.5). Men det vi ved, er at Reference 2 så helt anderledes ud, og der fandtes også indtil ganske nylig en meget større Reference 5LS af typen “line source”. Det kan indikere, at vi med Reference 4 får en helt ny model. Eller også blev Gallo bare træt af alle decimalerne efter 3-tallet!

Spændt
Med mine egne erfaringer som ejer af både Gallo Reference 3.5 og tidligere Reference 3.1, er jeg spændt som en bue på den nye Reference 4. Men et år er lang tid, og i mellemtiden kan jeg absolut anbefale 3.5.

roundsound.com
www.cinevision.dk

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
På udkig efter en ny soundbar? Tjek vores top 10-liste! Savner du bedre lyd fra TV’et? Her finder du de ti bedste soundbars lige nu!
Marshall fornyer deres trådløse højttalere Marshall opdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Trådløs favorit får en savnet funktion KEF LSX II bliver endnu bedre og endnu mere praktiske.
Gadefest med håndtag fra Sony Sony lancerer tre nye X-Series-højttalere, XG300, XE300 og XE200, hvis du vil tage festen med dig.
Bærbare sommerhøjttalere fra Philips Philips S4807 og S7807 er vand-, sand- og stødfaste Bluetooth-højttalere
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend