Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fleksibel trådløs højttaler fra B&O

Bang & Olufsens nye trådløse højttaler tilpasser sig omgivelserne. Og i fremtiden kan den opgraderes i stedet for at blive kasseret.

Skrevet af / 04/02/2021 - 09:08
Fleksibel trådløs højttaler fra B&O

Beosound Level er en ny trådløs højttaler, der kan bruges overalt i hjemmet. Hæng den på væggen, læg den på bordet eller tag den med i haven. Den tilpasser sig omgivelserne.

Selv om den er bærbar og har indbygget håndtag, ligner Beosound Level med sit lamelgitter i egetræ mere en stationær hjemmehøjttaler. Men den tåler at komme med på terrassen eller i haven. Også hvis der kommer en regnbyge. Selve betjeningsinterfacet er integreret i en aluminiumsramme og betjenes via soft touch-knapper.

Tilpasser sig efter placeringen

Det slanke kabinet (kun 5,6 cm i tykkelsen) rummer fem højttalerenheder: To 4″ bashøjttalere, en 2″ fuldtoneenhed og to 20 mm domediskanter. Hver enhed drives af sin egen forstærker (30 W til hver af basserne og fuldtoneenheden og 15 W til diskanterne). Højttaleren er udstyret med en placeringssensor, så den kan mærke, om den er placeret lodret eller vandret, og den tilpasser udstrålingsmønsteret fra enhederne efter det.

Beosound Level tilpasser automatisk sit udstrålingsmønster efter placeringen. (Foto: B&O)

Beosound Level har 16 timers batteritid, og opladningen er nem, når tiden kommer, da ladestikket er magnetisk og selv klikker sig på plads. Man kan også få et vægbeslag med indbygget oplader.

Beosound Level fungerer både med Spotify Connect, AirPlay 2 og Chromecast. Og holder du af at snakke med din elektronik, kan den stemmestyres med Google Assistant.

Opladestikket klikker på plads med en magnet. Apple-folk vil føle sig hjemme. (Foto: B&O)

Fremtidsmusik

Bang & Olufsen er kendt for at designe selv den mindste bærbare højttaler eller hovedtelefon, så den ligner noget, der kan holde i årtier. Men som noget nyt er det lange perspektiv tænkt ind i Beosound Level. Den er modulopbygget og samlet uden limninger. Og højttaleren kan splittes i sine bestanddele med en skruetrækker. Batteriet kan skiftes med et snuptag, og når elektronikken en dag i fremtiden bliver forældet, vil man til den tid kunne udskifte den med noget, der matcher den tids standarder. Det lyder som fremtidsmusik, men bang & Olufsen har faktisk i nyere tid tilbudt opgraderingsmoduler til sine kompakte CX-højttalere fra 1970’erne. I mellemtiden lover B&O også, at der vil komme nye covers, så højttaleren kan følge visuelt med tiden.

Beosound Level koster 10.900 kroner med front i egelameller, og 9.499 kr. med front i gråt møbelstof.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Farverig Burmester-højttaler

Budgethøjttalere fra Q Acoustics

Ny højttalerserie fra DALI

Ny generation med unik model

Soundbar fra Steinway

Nyt flagskib fra Scansonic

"Prisvenlige" gulvhøjttalere fra Raidho

Ny Bluetooth-højttaler fra Bose ligner en håndtaske

Lyd & Billede
Scroll to Top