TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Endelig bliver Sonos højopløst

Efter flere år med bare et skuldertræk tilovers for højopløst lyd kommer Sonos langt om længe haltende bagefter.

forfatter
Publiceret 19/03/2020 - 08:42

I juni kommer det nye operativsystem Sonos S2 og den tilhørende app S2 Controller. Så får Sonos-produkterne nye funktioner, en ny brugerflade og – ikke mindst – understøttelse af højopløst lyd.

I pressemeddelelsen står der specifikt, at “Sonos S2 vil muliggøre lydteknologier med højere opløsning til musik og hjemmebiograf”.

For film betyder det temmelig sikkert understøttelse af Dolby TrueHD, og – hvem ved? – måske kommer Dolby Atmos også til efterhånden. Sidstnævnte kan også bruges til musik, så det kan tænkes, at Sonos er glade for det.

MQA?

På CES-messen i Las Vegas i januar 2019 talte jeg med Sonos’ udsendte i forbindelse med lanceringen af Sonos Amp. Da jeg spurgte, hvorfor de stadig ikke afspillede højopløste lydfiler, indrømmede han, at båndbredde ikke længere var et argument. Han nævnte desuden, at de var meget interesseret i lydformatet MQA. Så spørgsmålet er, om ikke Sonos omsider får MQA-understøttelse.

Derudover loves vi flere muligheder og bedre brugervenlighed. “Mere personligt og forbundet” er nøgleordene.

Her er de produkter, der er kompatible med Sonos S2 – og dem, der ikke er. (Grafik: Sonos)

Hvilke produkter får de nye muligheder?

De fleste Sonos-produkter vil være kompatible med S2. Men ældre produkter har ikke hukommelse og processorkraft nok til at være S2-kompatible. Disse produkter vil fortsat virke i den Sonos-app, kunderne allerede bruger. Som vil blive omdøbt til Sonos S1 Controller i de forskellige app-butikker, når den nye app kommer til juni. S2-app’en, som er platformen for fremtiden, vil simpelthen bare hedde Sonos App.

Afhængigt af hvilken blanding af Sonos-produkter du har derhjemme, har du flere valgmuligheder.

Kun S1-kompatible produkter

Hvis du kun har S1-kompatible produkter i dit system, behøver du ikke at gøre noget. De vil fortsat fungere ligesom i dag i S1 Controller-app’en. Du vil stadig få fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer, og Sonos lover at samarbejde med deres partnere om at få musik- og stemmetjenesterne til at fungere så længe som muligt. Men nyere Sonos-produkter, som er firmware-opdateret, vil ikke kunne føjes til dit S1-system.

Kun S2-kompatible produkter

Hvis du kun har S2-kompatible produkter i dit system, skal du bare downloade den nye S2-app, når den bliver tilgængelig i juni. Dit system vil automatisk opdateres til det nye Sonos OS, og du er klar til fremtidige produkter og funktioner.

En blanding af S1- og S2-produkter

Hvis du har en blanding af produkter derhjemme, har du fire muligheder:

• Fjern produkter, der kun er kompatible med S1, fra dit system. Med kun S2-kompatible produkter tilbage skal du bare downloade den nye Sonos-app til juni.

• Udskift produkter, som kun er S1-kompatible, gennem Sonos’ Trade Up-ordning, så du får tilsvarende S2-kompatible produkter. Sonos vil fortsætte med at tilbyde 30 procent rabat til kunder, der vælger dette alternativ.

• Fortsæt med at bruge systemet via S1-app’en. Du vil stadig få fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer.

• Del dit system op i to. Sonos vil vende tilbage med detaljerede instruktioner om, hvordan du kan gøre dette. Du kan ikke gruppere et S1-system med et S2-system.

Som nævnt kommer den nye S2-software i juni.

sonos.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Det er lidt morsomt at med så dyrt et produkt at de stadig er 10 år bagud. Det virker lidt som om man har været mere fokuseret på at tjene penge end på produktet i sig selv. Det er vel også derfor man har lavet skrotnings software på en kun 5 år gammel højtaler som i teorien kan leve i 20 år uden problemer. Det er et sørgeligt koncept jeg ikke vil være en del af

Farvel Sonos– I har ikke kunne levere den lydkvalitet som jeg vil have og selv om I har nogle fine linkrums højtalere så er det ikke nok for mig.
Har kastet mig over Bluesound serien som IMO er rettet mod en mere moden målgruppe (vælger jeg at kalde mig selv) med signifikant bedre lyd incl, MQA
Bedste 2020 investment for me👍
PS and super app😍

Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Engelske Lowther er tilbage med Almira Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend