Search
Generic filters

Endelig bliver Sonos højopløst

Efter flere år med bare et skuldertræk tilovers for højopløst lyd kommer Sonos langt om længe haltende bagefter.

I juni kommer det nye operativsystem Sonos S2 og den tilhørende app S2 Controller. Så får Sonos-produkterne nye funktioner, en ny brugerflade og – ikke mindst – understøttelse af højopløst lyd.

I pressemeddelelsen står der specifikt, at “Sonos S2 vil muliggøre lydteknologier med højere opløsning til musik og hjemmebiograf”.

For film betyder det temmelig sikkert understøttelse af Dolby TrueHD, og – hvem ved? – måske kommer Dolby Atmos også til efterhånden. Sidstnævnte kan også bruges til musik, så det kan tænkes, at Sonos er glade for det.

MQA?

På CES-messen i Las Vegas i januar 2019 talte jeg med Sonos’ udsendte i forbindelse med lanceringen af Sonos Amp. Da jeg spurgte, hvorfor de stadig ikke afspillede højopløste lydfiler, indrømmede han, at båndbredde ikke længere var et argument. Han nævnte desuden, at de var meget interesseret i lydformatet MQA. Så spørgsmålet er, om ikke Sonos omsider får MQA-understøttelse.

Derudover loves vi flere muligheder og bedre brugervenlighed. “Mere personligt og forbundet” er nøgleordene.

Her er de produkter, der er kompatible med Sonos S2 – og dem, der ikke er. (Grafik: Sonos)

Hvilke produkter får de nye muligheder?

De fleste Sonos-produkter vil være kompatible med S2. Men ældre produkter har ikke hukommelse og processorkraft nok til at være S2-kompatible. Disse produkter vil fortsat virke i den Sonos-app, kunderne allerede bruger. Som vil blive omdøbt til Sonos S1 Controller i de forskellige app-butikker, når den nye app kommer til juni. S2-app’en, som er platformen for fremtiden, vil simpelthen bare hedde Sonos App.

Afhængigt af hvilken blanding af Sonos-produkter du har derhjemme, har du flere valgmuligheder.

Kun S1-kompatible produkter

Hvis du kun har S1-kompatible produkter i dit system, behøver du ikke at gøre noget. De vil fortsat fungere ligesom i dag i S1 Controller-app’en. Du vil stadig få fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer, og Sonos lover at samarbejde med deres partnere om at få musik- og stemmetjenesterne til at fungere så længe som muligt. Men nyere Sonos-produkter, som er firmware-opdateret, vil ikke kunne føjes til dit S1-system.

Kun S2-kompatible produkter

Hvis du kun har S2-kompatible produkter i dit system, skal du bare downloade den nye S2-app, når den bliver tilgængelig i juni. Dit system vil automatisk opdateres til det nye Sonos OS, og du er klar til fremtidige produkter og funktioner.

En blanding af S1- og S2-produkter

Hvis du har en blanding af produkter derhjemme, har du fire muligheder:

• Fjern produkter, der kun er kompatible med S1, fra dit system. Med kun S2-kompatible produkter tilbage skal du bare downloade den nye Sonos-app til juni.

• Udskift produkter, som kun er S1-kompatible, gennem Sonos’ Trade Up-ordning, så du får tilsvarende S2-kompatible produkter. Sonos vil fortsætte med at tilbyde 30 procent rabat til kunder, der vælger dette alternativ.

• Fortsæt med at bruge systemet via S1-app’en. Du vil stadig få fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer.

• Del dit system op i to. Sonos vil vende tilbage med detaljerede instruktioner om, hvordan du kan gøre dette. Du kan ikke gruppere et S1-system med et S2-system.

Som nævnt kommer den nye S2-software i juni.

sonos.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
2 kommentarer

Skriv et svar

 1. Tom Andersen

  Det er lidt morsomt at med så dyrt et produkt at de stadig er 10 år bagud. Det virker lidt som om man har været mere fokuseret på at tjene penge end på produktet i sig selv. Det er vel også derfor man har lavet skrotnings software på en kun 5 år gammel højtaler som i teorien kan leve i 20 år uden problemer. Det er et sørgeligt koncept jeg ikke vil være en del af

 2. Ulrich Scheck

  Farvel Sonos– I har ikke kunne levere den lydkvalitet som jeg vil have og selv om I har nogle fine linkrums højtalere så er det ikke nok for mig.
  Har kastet mig over Bluesound serien som IMO er rettet mod en mere moden målgruppe (vælger jeg at kalde mig selv) med signifikant bedre lyd incl, MQA
  Bedste 2020 investment for me👍
  PS and super app😍

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation Tower

  Vejl.pris 19999 kr Tårnhøj bekvemmelighed

  Elipson Legacy 3210

  Vejl.pris 19999 kr Små franske delikatesser

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.