Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Dynaudio Emit

Prisgunstig dansk højttalerserie med fem modeller.

Skrevet af / 24/06/2021 - 11:52
Dynaudio Emit

De laver ikke kun svinedyre og tilsvarende gode højttalere hos Dynaudio. Se bare her. Med priser, der starter under 6.000 kroner parret, bliver den nye Emit-serie et spændende alternativ til DALI og Bowers & Wilkins i samme prisklasse.

Højttalerne er selvfølgelig udviklet i Danmark med Dynaudios avancerede Jupiter-målingsteknologi, men for første gang produceres enhederne ikke hos Dynaudio selv, men hos en ekstern producent.

dy2 dy3
<
>

Diskant-enheden har Dynaudio hentet fra Evoke-serien, og alle modellerne i Emit-serien har den samme 28 mm Cerotar-diskant med AirFlow-magnet og svingspole i aluminium. Ligesom på high-end-diskanten Esotar3.

Læs også Alsidighedens mester Dynaudio vækker musikken til live og placerer artisten midt i stuen med et gigantisk rum omkring sig.

Mellemtone- og basenhederne er som sædvanlig lavet med MSP-membraner (magnesiumsilikatpolymer), der er limet til svingspolerne med kobbertråde, og har to ferritkeramiske magneter på bagsiden.

 

Højttalerne har specielt udviklede delefiltre, og det skifter for hver højttalermodel, om det er første-, anden- eller fjerdeordens delefilter.

Den mindste i serien er Emit 10, som er en kompakt tovejsmodel, kun 29 cm høj, med et førsteordens delefilter, 85 dB følsomhed og en 14 cm bas, der går ned til 64 Hz.

Dernæst er der den lidt større Emit 20, som er 37 cm høj, hvor følsomheden er opgivet til 86 dB, og hvor basenheden på 18 cm går ned til 53 Hz.

De næste to, Emit 30 og Emit 50, er gulvhøjttalere. Mens den 90 cm høje Emit 30 har to 14 cm basenheder, har Emit 50 to 18 cm enheder og en 15 cm mellemtone i et trevejs design.

Følsomheden på Emit 30 er 87 dB, og de går ned til 44 Hz, mens den 114 cm høje Emit 50 har 86 dB følsomhed og går ned til 33 Hz. Eller 28 Hz ved -6 dB.

Der findes også en centerhøjttaler med to 14 cm enheder og Cerotar-diskant, kaldet Emit 25C, og den kan ligesom de andre modeller fås i mat hvid eller sort lak eller i valnøddefinér med sorte fronter.

Og her er priserne så:

 • Emit 10 = 5.699 kr. pr. par
 • Emit 20 = 7.499 kr. pr. par
 • Emit 30 = 11.499 kr.pr. par
 • Emit 50 = 15.499 kr. pr. par
 • Emit C25 = 5.299 kr. pr. stk.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

0
Lyd & Billede
Scroll to Top