Nyhed

Dynaudio Emit

Prisgunstig dansk højttalerserie med fem modeller.
forfatter

De laver ikke kun svinedyre og tilsvarende gode højttalere hos Dynaudio. Se bare her. Med priser, der starter under 6.000 kroner parret, bliver den nye Emit-serie et spændende alternativ til DALI og Bowers & Wilkins i samme prisklasse.

Højttalerne er selvfølgelig udviklet i Danmark med Dynaudios avancerede Jupiter-målingsteknologi, men for første gang produceres enhederne ikke hos Dynaudio selv, men hos en ekstern producent.

dy2 dy3
<
>

Diskant-enheden har Dynaudio hentet fra Evoke-serien, og alle modellerne i Emit-serien har den samme 28 mm Cerotar-diskant med AirFlow-magnet og svingspole i aluminium. Ligesom på high-end-diskanten Esotar3.

Alsidighedens mester Dynaudio vækker musikken til live og placerer artisten midt i stuen med et gigantisk rum omkring sig.

Mellemtone- og basenhederne er som sædvanlig lavet med MSP-membraner (magnesiumsilikatpolymer), der er limet til svingspolerne med kobbertråde, og har to ferritkeramiske magneter på bagsiden.

 

Højttalerne har specielt udviklede delefiltre, og det skifter for hver højttalermodel, om det er første-, anden- eller fjerdeordens delefilter.

Den mindste i serien er Emit 10, som er en kompakt tovejsmodel, kun 29 cm høj, med et førsteordens delefilter, 85 dB følsomhed og en 14 cm bas, der går ned til 64 Hz.

Dernæst er der den lidt større Emit 20, som er 37 cm høj, hvor følsomheden er opgivet til 86 dB, og hvor basenheden på 18 cm går ned til 53 Hz.

De næste to, Emit 30 og Emit 50, er gulvhøjttalere. Mens den 90 cm høje Emit 30 har to 14 cm basenheder, har Emit 50 to 18 cm enheder og en 15 cm mellemtone i et trevejs design.

Følsomheden på Emit 30 er 87 dB, og de går ned til 44 Hz, mens den 114 cm høje Emit 50 har 86 dB følsomhed og går ned til 33 Hz. Eller 28 Hz ved -6 dB.

Der findes også en centerhøjttaler med to 14 cm enheder og Cerotar-diskant, kaldet Emit 25C, og den kan ligesom de andre modeller fås i mat hvid eller sort lak eller i valnøddefinér med sorte fronter.

Og her er priserne så:

  • Emit 10 = 5.699 kr. pr. par
  • Emit 20 = 7.499 kr. pr. par
  • Emit 30 = 11.499 kr.pr. par
  • Emit 50 = 15.499 kr. pr. par
  • Emit C25 = 5.299 kr. pr. stk.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.