TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Børresens M1-projekt er fuldendt

Det bedste, Børresen har lavet.

forfatter
Publiceret 08/07/2022 - 12:51

Det unge Børresen Acoustics er for nylig blevet en del af Audio Group Denmark, og den kommende kompakthøjttaler M1 er det første produkt under den nye forretningsparaply.

De kompakte M1 blev naturligvis påbegyndt, længe før Audio Group kom ind i billedet, og Michael Børresen omtaler selv M1 som et drømmeprojekt.

Højttaleren er indtil nu deres mest ambitiøse højttalerprojekt, hvor målet har været at få så meget som muligt ud af en lille højttaler ved ikke at spare på noget.

BoerresenM1 OnStand FrontsSkewed 2Speakers HalfTotal 2
Boerresen M1 On Stand

Her har Børresen og teamet taget fra øverste hylde hos Ansuz, Aavik og Børresen selv, og man finder kendte komponenter fra alle tre i M1, som også rummer nogle unikke komponenter.

Tag f.eks. basenheden, der har fået en 3D-printet kurv i zirkon, som skal være stiv og samtidig vibrationsfri. Den er formet til, at energien skal frigøres uhindret fra Børresens hidtil mest avancerede membran.

BasketUnit SideView 3
Basket Unit

Den er sammensat af fire laminerede lag, to i karbonfiber, et mellemlag med aramid i bikubemønster og til slut et titanlag med Ansuz’ specielle Supreme-belægning.

På den måde har Børresen formået at flytte potentielle resonanser væk fra enhedens arbejdsområde, som strækker sig op til 2500 Hz.

Crossover SideView 4
M1 delefilter

Enhedens magnet er helt fri for jern, og kobberringene er erstattet med sølv, som Børresen mener har meget bedre ledeevne. Metalkomponenterne er også kryogenbehandlede for at presse endnu mere ledeevne ud af dem, og i sidste ende bedre lyd.

Delefilteret er relativt enkelt med to Tesla-spoler – som man kender fra Ansuz PowerBox med to inverterede spoler – som deler til Børresens bånddiskant. Den har en membranmasse på ekstremt lave 0,01 gram og strækker sig til 50 kHz.

StandDarkz Skewed 5
Stand Darkz Skewed

Børresen M1 har også Ansuz Darkz Z2S dekoblingsfødder i zirkon mellem højttalerne og de specialdesignede stativer. Sammen med stativets kompositmateriale i NBCM (Natural Based Composite Material) dæmper det mere effektivt resonanser og hysterese.

Kablingen indvendigt er også Ansuz, Gold Signature, i hele signalvejen.

M1 er ikke til salg før oktober 2022. Prisen er 94.000 euro for et par.

BoerresenM1 OnStand SideFrontSkewedLeft Total 6
Boerresen M1 On Stand

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede