Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Beosound Edge: Hightech-højttaler fra B&O

Bang & Olufsens nyeste højttaler, Beosound Edge, ligner noget fra en science fiction-film, men spiller jordisk musik på et højt plan.

Skrevet af / 29/08/2018 - 20:41
Beosound Edge: Hightech-højttaler fra B&O

Bang & Olufsen har allerede en række små højttalere i sortimentet, men nu kører de den helt ud. Nyheden Beosound Edge er en kraftig trådløs højttaler med 360 graders lydbillede, der skal kunne hævde sig i forhold til de heftigste stereosystemer derude.

Højttaleren kan minde om en gigantisk (og meget tyk) mønt på højkant, deraf navnet Edge. Den kan placeres direkte på gulvet eller hænges på væggen og er propfuld af højteknologiske løsninger.

(Foto: B&O)

Trådløs højttaler i luksusklassen

Den cirkelformede højttaler er tegnet af den industrielle designer Michael Anastassiades, som bl.a. har designet lamper for italienske Flos, og den er udviklet af B&O’s akustiske afdeling i Struer.

Højttaleren er i velkendt B&O-stil omkranset af et glat stykke blankpoleret aluminium med et integreret, gennemlysende touch-panel. For at opnå dette har B&O boret mange mikroskopiske huller der, hvor touch-sensorerne sidder. Højttaleren har også bevægelsessensorer, som lader dig styre volumen ved at rulle højttaleren frem og tilbage. Ret smart!

B&O har formået at klemme hele fem højttaler-enheder ind i Edge. To diskanter og to mellemtoner spiller i hver sin retning, mens en dedikeret bashøjttaler på hele 10 tommer tager sig af de dybere frekvenser. Bas-enheden er speciallavet med superlav dybde for at kunne være i det flade kabinet.

For at kunne håndtere det kraftige lufttryk, som bas-enheden skaber, er Beosound Edge udstyret med en anden innovation, nemlig en aktiv basrefleksport. Ved lavere volumen fungerer højttaleren som et lukket kabinet for størst mulig præcision. Men når man skruer op for lyden, åbnes porten automatisk for at give bas-enheden bedre arbejdsbetingelser. Det indbyggede DSP-modul optimerer så lyden til hver setting.

Bang & Olufsen sammenligner det med vingen på en sportsvogn, der hæves automatisk ved højere hastigheder.

(Foto: Audun Hage)

Beosound Edge er udstyret med AirPlay 2, Chromecast og Bluetooth, hvilket gør den kompatibel med de fleste musikkilder. Den kan også indgå som en del af et større B&O-lydsystem. Edge har ikke indbygget stemmestyring, men kan modtage kommandoer, når den er koblet til enten en Google Assistant-kompatibel højttaler eller en Amazon Echo-kompatibel enhed.

Højttaleren blev afsløret i Berlin lige før den officielle åbning af årets IFA-messe, i relativt støjende omgivelser. Men Beosound Edge formåede at bryde igennem larmen med meget fyldig og kraftig lyd, som fascinerende nok forblev lige klar og åben, mens vi bevægede os omkring i hallen. Kunne det være den ultimative højttaler til sociale begivenheder med kanapeer og boblevand? Det må komme an på en test!

Pris og tilgængelighed

Beosound Edge bliver tilgængelig midt i november til en vejledende salgspris omkring 23.000 kroner.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

0
Scroll to Top