Search
Generic filters

Beosound Edge: Hightech-højttaler fra B&O

Bang & Olufsens nyeste højttaler, Beosound Edge, ligner noget fra en science fiction-film, men spiller jordisk musik på et højt plan.

Bang & Olufsen har allerede en række små højttalere i sortimentet, men nu kører de den helt ud. Nyheden Beosound Edge er en kraftig trådløs højttaler med 360 graders lydbillede, der skal kunne hævde sig i forhold til de heftigste stereosystemer derude.

Højttaleren kan minde om en gigantisk (og meget tyk) mønt på højkant, deraf navnet Edge. Den kan placeres direkte på gulvet eller hænges på væggen og er propfuld af højteknologiske løsninger.

(Foto: B&O)

Trådløs højttaler i luksusklassen

Den cirkelformede højttaler er tegnet af den industrielle designer Michael Anastassiades, som bl.a. har designet lamper for italienske Flos, og den er udviklet af B&O’s akustiske afdeling i Struer.

Højttaleren er i velkendt B&O-stil omkranset af et glat stykke blankpoleret aluminium med et integreret, gennemlysende touch-panel. For at opnå dette har B&O boret mange mikroskopiske huller der, hvor touch-sensorerne sidder. Højttaleren har også bevægelsessensorer, som lader dig styre volumen ved at rulle højttaleren frem og tilbage. Ret smart!

B&O har formået at klemme hele fem højttaler-enheder ind i Edge. To diskanter og to mellemtoner spiller i hver sin retning, mens en dedikeret bashøjttaler på hele 10 tommer tager sig af de dybere frekvenser. Bas-enheden er speciallavet med superlav dybde for at kunne være i det flade kabinet.

For at kunne håndtere det kraftige lufttryk, som bas-enheden skaber, er Beosound Edge udstyret med en anden innovation, nemlig en aktiv basrefleksport. Ved lavere volumen fungerer højttaleren som et lukket kabinet for størst mulig præcision. Men når man skruer op for lyden, åbnes porten automatisk for at give bas-enheden bedre arbejdsbetingelser. Det indbyggede DSP-modul optimerer så lyden til hver setting.

Bang & Olufsen sammenligner det med vingen på en sportsvogn, der hæves automatisk ved højere hastigheder.

annonce
(Foto: Audun Hage)

Beosound Edge er udstyret med AirPlay 2, Chromecast og Bluetooth, hvilket gør den kompatibel med de fleste musikkilder. Den kan også indgå som en del af et større B&O-lydsystem. Edge har ikke indbygget stemmestyring, men kan modtage kommandoer, når den er koblet til enten en Google Assistant-kompatibel højttaler eller en Amazon Echo-kompatibel enhed.

annonce

Højttaleren blev afsløret i Berlin lige før den officielle åbning af årets IFA-messe, i relativt støjende omgivelser. Men Beosound Edge formåede at bryde igennem larmen med meget fyldig og kraftig lyd, som fascinerende nok forblev lige klar og åben, mens vi bevægede os omkring i hallen. Kunne det være den ultimative højttaler til sociale begivenheder med kanapeer og boblevand? Det må komme an på en test!

Pris og tilgængelighed

Beosound Edge bliver tilgængelig midt i november til en vejledende salgspris omkring 23.000 kroner.

 

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Disneys nye streaming-tjeneste er på vej til Danmark. Her er, hvad du kan forvente.
  R6-serien lover endnu bedre lyd gennem 112 ændringer.
  Fra i dag kan du tegne abonnement på Disney+ Danmark.
  Den Grammy-nominerede Magnificat med Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene er nu ude på Tidal med Dolby Atmos-lyd.
  Sværvægtere går sammen om bedre billyd.
  Kinesiske Xiaomi har lavet et OLED-TV, som du kan se igennem!
  McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sanserne.
  Logitechs nye rat og pedaler er som skabt til semiprofessionelle hjemme-racerkørere!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Canton Pro XL.3

  Vejl.pris 3015 kr Anonyme og uengagerende

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op

  Klipsch AW-525

  Vejl.pris 3999 kr Meget sjov for pengene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link