Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Beolab 8 – ny højttaler fra Bang & Olufsen

B&O's nye kompakte højttaler er lille og stilfuld, og vi kender prisen.

Skrevet af / 07/09/2023 - 10:23
Beolab 8 – ny højttaler fra Bang & Olufsen

Bang & Olufsen er i dag kendt verden over for sine slanke og elegante højttalere med indbygget forstærker, og nu er det tid til et nyt medlem af Beolab-familien: Den kompakte Beolab 8 blev lanceret i dag.

På trods af sin størrelse leverer Beolab 8 en kraftfuld og fyldig lyd. De kan bruges enkeltvis, som stereopar eller som surroundhøjttalere i den ultimative B&O-hjemmebiografopsætning. Specifikationer og pris indikerer, at dette kan blive et potent, men kompakt bæst.

“Vores mål er at skabe stærke lytteoplevelser for vores kunder, og Beolab 8 gør netop det. Det er en skalerbar højttaler med fokus på fleksibilitet, ydeevne og innovation,” siger Michael Henriksson, Vice President of Product Sales hos Bang & Olufsen, og fortsætter: “Inspireret af vores high-end Beolab-serie var vores mål med Beolab 8 at skabe en kompakt højttaler, der leverer den samme fantastiske lydkvalitet og lydstrålekontrol som de imponerende Beolab-højttalere. Vi ønsker at skabe fantastiske lydoplevelser, uanset hvor du er.

Beolab har en skal i poleret aluminium med et kontrolpanel i glas på toppen (Foto: B&O)

Beolab 8: Kraftfuld lyd fra en lille pakke

Beolab 8 er en trevejs aktiv højttaler med en 16 mm diskant, 3″ mellemtone og 5,25″ bashøjttaler. Konfigurationen er inspireret af den klassiske Beolab 17, men ydeevnen i Beolab 8 siges at være væsentligt forbedret takket være indbyggede funktioner som Beam Direction Control og rumkorrektion.

Beam Direction Control, som blandt andet kendes fra Beolab 28, giver brugerne mulighed for at skifte problemfrit mellem to lytteoplevelser. Beolab 8 kan dirigere lyden til en præcis position i rummet, eller du kan vælge at sprede lyden bredt. LED-lysene på højttaleren indikerer, hvilken lydtilstand højttaleren er i.

Beolab 8 er også en del af Bang & Olufsens Mozart-platform og kan tilsluttes til musikafspilning via WiFi 6 og Bluetooth 5.3. Den understøtter også både trådløs og indbygget Powerlink, så den kan tilsluttes ældre Bang & Olufsen TV og lydsystemer.

B&O understreger også, at Beolab 8 er designet til at modstå tidens tand med brug af kvalitetsmaterialer og et udskifteligt streamingmodul, der sikrer, at den kan tilpasse sig de nyeste teknologistandarder.

Læs også Fantastisk bærbar højttaler gør sommeren endnu dyrere Bang & Olufsens bedste bærbare højttaler er fantastisk på næsten alle måder.

Byggekvalitet i velkendt B&O-stil

Beolab 8 er designet til at se smuk ud fra alle vinkler med en cylindrisk form beklædt med poleret aluminium fra Bang & Olufsens Factory 5. Højttaleren er tydeligt inspireret af de gulvstående Beolab-modeller, og fronten kan beklædes med et stofbetræk eller danskproducerede trælameller eller en stoffront, der matcher Beosound Theatre, Beolab 28 og Beolab 50.

Mellem den ydre aluminiumsskal og den indre kerne i højttaleren skaber samspillet mellem lys og skygge et visuelt let udseende. I tråd med skandinavisk design, hvor form følger funktion, skaber højttalerens form både et æstetisk objekt og forbedrer højttalerens akustik.

Beolab 8 kan også fungere i større opsætninger, for eksempel som baghøjttalere til Beosound Theatre (Foto: B&O)
Læs også Fremtidssikret Tredje generation af Beosound 2-højttaleren ligner sig selv, men har fået ny software, der skulle sikre den en god, lang levetid.

Pris og tilgængelighed

Traditionen tro fås Beolab 8 i en række forskellige farver. Du kan vælge mellem Silver/Natural Aluminium, Gold Tone eller Black Anthracite, og kombinere med højttalercovers i Oak, Light Oak, Dark Oak eller Fabric.

Beolab 8 koster fra 18490 kroner pr. stk.

I videoen nedenfor kan du se Casper Christensen, Senior Global Product Manager hos Bang & Olufsen, give en mere detaljeret præsentation af Beolab 8.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Jordskælv i dagligstuen

Sonos Roam opdateres til sommeren

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Scroll to Top