Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

10 gode uden kabel

Trådløse højttalere fås til alle behov; fra bærbar musik på ferieturen til fuldvoksne gulvhøjttalere. Her er 10 af de bedste.

Skrevet af / 06/12/2017 - 17:16
10 gode uden kabel

Vi tester rigtig mange højttalere hvert eneste år. Blandt dem er kategorien for trådløse højttalere den mest varierede, da den i princippet kan omfatte alt, så længe musiksignalet bare overføres uden kabel. De mindste modeller er således bærbare Bluetooth-højttalere, der passer i tasken eller lommen, mens de dyreste udelukkende er til hjemmebrug og udnytter husets trådløse netværk. Multirumshøjttalere indgår ligeledes i denne kategori.

Højttaleren, som vi kender den, har over 100 år på bagen. Og selv om der er sket meget over årtierne, er grundprincippet stadig det samme som dengang. Men det er ved at ændre sig. En stadig større del af de nye modeller, der sendes på markedet, er nemlig trådløse, aktive og fyldt med digital elektronik.

Nye teknologier har gjort det ikke bare muligt, men også billigt at bygge det meste af anlægget ind i højttaleren. Og stadig flere højttalere laves i både passive og aktive varianter. Med kun en beskeden prisforskel. Noget, som bør få producenter af stereoforstærkere og højttalerkabler til at kigge sig over skulderen. Den klassiske højttaler til stereoanlægget vil næppe uddø, men den er ikke længere den eneste løsning.

Vi har her samlet et udvalg af trådløse højttalere i forskellige prisklasser, som alle har gjort sig ekstra godt bemærket i vores tests i det forløbne år. Hvad enten du leder efter en økonomisk bærbar højttaler eller et alternativ til stereoanlægget, er det her, du skal kigge.

 

MUSIKMAGI I MINIFORMAT

Bose SoundLink Mini 2

Den første SoundLink Mini udnævnte vi til den bedste lille, trådløse højttaler. Så hvilke superlativer skal vi hæfte på den forbedrede toer? Den er lettere at bruge, har længere batterilevetid og kan nu også bruges som højttalertelefon. Og ligesom med forgængeren bliver man overrasket, første gang man hører den. Man kigger efter en større højttalere i rummet, for det kan da ikke være den lille sag, der spiller så højt? Jo, SoundLink Mini har forbløffende volumenressourcer og en kontant bas. Ren

magi! Desuden er det efter vores mening en af de bedste små højttalere, og dens chassis i letmetal gør den også mere robust. I hvert fald over for slag, for den er desværre ikke beskyttet mod fugt, så vi ville nok ikke tage den med til stranden.

Læs hele testen af Bose SoundLink Mini 2

Pris: 1.600 kr.

Web: bose.dk

Karakter: 6

 

 

AUDIO PRO FYLDER HJEMMET

Audio Pro Addon C10 og C5

Audio Pros første rigtige multirumshøjttaler, C10, vil pryde et hvilket som helst rum med sit renskurede design. Den er nem at tilslutte og lyder præcis lige så godt som sine mindre opkoblede forgængere. Desuden understøtter den alle nødvendige musiktjenester og har både AirPlay og Spotify Connect indbygget. Med et mindre format og en tilsvarende lavere pris end C10 kan lillebror C5 være et mere overkommeligt alternativ (C10 koster en lille tusse ekstra). Fordi den ikke kan spille lige så højt eller dybt som storebror,

slår C5 ikke rigtig til som hovedhøjttaler. Men den kan være en god mulighed i soveværelset eller køkkenet. Med sit flotte design kan den sagtens tåle at stå fremme, og ud over C10’s kassegrå fås C5 også i rosa.

Læs hele testen af Audio Pro Addon C10 og C5

Pris: 2.800 kr. / 1.900 kr.

Web: audiopro.com

Karakter: 5

 

 

MESTEREN ER TILBAGE

Audio Pro Addon T10 Gen 2

Dengang vi testede den oprindelige Addon T10, faldt vi næsten ned af stolen, da vi hørte, hvor godt den lød. Så godt, at vi kårede den til 2013’s bedste trådløse højttaler. Med lanceringen af Audio Pros nye sortiment har de også opdateret flagskibet. På ydersiden er det meste velkendt med et klassisk og elegant look. Vi noterer os flere og bedre kontroller, mens indersiden har fået opdateret både elektronik, forstærkere og enheder. Og Addon T10 Gen2 har fået en baskontrol, så man selv kan vælge, hvor vrede naboer man vil

have. Den har nemlig masser af kraft, der kan fylde et helt rum med endnu renere og flottere lyd. Og det uden at virke anstrengt. Lyden kan måske ikke sammenlignes med guldvinderen, men til en tiendedel af prisen er det her et mere overkommeligt køb for de allerfleste. Hatten af for det!

Læs hele testen af Audio Pro Addon T10 Gen 2

Pris: 2.300 kr.

Web: audiopro.com

Karakter: 6

 

 

RUNDSPILLENDE TERMOKANDE

Bose SoundLink Revolve+

Med SoundLink Revolve+ udfylder Bose et hul i deres sortiment ved at tilbyde en rundstrålende højttaler. Den fås både i en mindre, lettere model og i denne større plusmodel med bedre batterilevetid. Som sædvanlig for Bose er kvalitetsfølelsen i top med pænt, massivt metal og gummieret top og bund. Om Revolve+ er den rigtige for dig eller ej, afhænger af, hvordan du skal bruge den. Har du en åben grundplan, hvor du bevæger dig rundt om højttaleren, så er rundstrålende lyd perfekt. Batteridrift er

også et plus, hvis du vil kunne flytte rundt på højttaleren og måske høre musik i badet. Skal du derimod have en højttaler, der står ét sted, f.eks. i en reol, så er de andre, stationære højttalere bedre valg. De giver et mere korrekt lydbillede og kan klare dybere bas.

Læs hele testen af Bose SoundLink Revolve+

Pris: 2.800 kr.

Web: bose.dk

Karakter: 5

 

 

LIVSSTILSHØJTTALER

Urbanears Stammen

 

Overraskende nok var det Urbanears snarere end søsterselskabet Marshall, der kom med de første multirumshøjttalere. Det er let at affærdige Urbanears som et brand, der satser mere på stil end lydkvalitet. Men det ville være uretfærdigt over for Stammen, deres første højttaler. Den lyder faktisk rigtig godt, hvis man ikke presser den for hårdt eller stiller urimelige hi-fi-krav. Og vil man have mere kraft, kan man vælge storebror Baggen til en lille tusindlap mere. Ud over Bluetooth kan man få bedre

lydkvalitet via Wi-Fi og endda sætte den op i et multirumssystem. Via Wi-Fi er der både Chromecast, AirPlay og Spotify Connect indbygget. Og så gør det heller ikke noget, at den let kan fås til at matche indretningen med sit lækre stof i mange farver.

Læs hele testen af Urbanears Stammen

Pris: 2.800 kr.

Web: urbanears.com

Karakter: 5

 

 

KLOKKEKLAR LYD

DALI Zensor 1 AX

De små Dali Zensor 1 AX er ikke større, end at man kan gemme dem bag et A4-ark, og de passer fint ind i en bogreol eller på et vægstativ. De lyder klokkeklart og nuanceret, og er alle pengene værd. De kan opleves som lidt lyse, for Dali ønsker åbenbart, at diskanten skal være en hørbar del af lydbilledet. Det betyder, at de er meget åbne i mellemtonen, og det lille løft i diskanten – som i øvrigt er rigtig godt opløst – giver et frisk og luftigt lydbillede. Der er ikke mange betoninger i frekvensområder, hvilket vidner om en gennemført

konstruktion, og det mærkes bl.a. på stereoperspektivet. Dali Zensor 1 AX bør stå på eller i en bogreol eller på et par standere ikke langt fra bagvæggen, alternativt hænge på væggen. Så er balancen god, og lydbilledet overbevisende stort og åbent.

Læs hele testen af DALI Zensor 1 AX

Pris: 3.999 kr.

Web: hifiklubben.dk

Karakter: 5

 

 

M5 SPARKER R*V!

Beoplay M5

Beoplay M5 er nok en af de smukkeste trådløse højttalere, vi endnu har set. Dertil spiller den fremragende og har et væld af trådløse tilslutningsmuligheder. Brug den alene eller forbind den til A6 eller A9 i et multirumssystem. Overfladen er beklædt med møbelstof fra Kvadrat i sort eller gråt, og den matte skive i toppen er af aluminium. Sidstnævnte er én stor knap, som bruges til at starte og pause musikken samt skrue op og ned for volumen. Det er ikke en højttaler, der bare skal spille diskret i baggrunden, men i stedet en lille slagkraftig dåse, der både kan og skal spille op til fest. Som en hidsig lille køter gør den sig bemærket, og det skal den have lov til. Hvis du er glad for tung bas, men stadig krystalklar lyd, er den bestemt værd at overveje.

Læs hele testen af Beoplay M5

Pris: 4.495 kr.

Web: beoplay.com

Karakter: 6

 

 

TRE-I-ENERE

DALI Zensor 5 AX

DALI Zensor 5 AX er noget af det tætteste, man kommer på WAF-venlige gulvhøjttalere: Smalle, diskrete og beskeden af højde. Og hvad der gives ud af gulvplads til højttalerne, kommer ind igen i reolen, da der er indbygget forstærker. De gør det hele rigtigt – og det meste af det endda ret imponerende. Lydbilledet er stort og charmerende, langt over forventning i forhold til prisskiltet, og de kan sagtens spille en mellemstor stue op uden at få åndenød. At de så ovenikøbet er forholdsvis pæne at se på og falder ind i

stuen, er et ekstra plus. Sammenlignet med den passive udgave er der meget hi-hi at hente for kun en smule mere. Bluetooth-streaming er en behagelighed, men kan du leve med kabeltræk, så løfter det lydkvaliteten betydeligt.

Læs hele testen af DALI Zensor 5 AX

Pris: 6.999 kr.

Web: hifiklubben.dk

Karakter: 5

 

 

DE FEDESTE TRÅDLØSE

Klipsch The Sixes

Hvis du ikke kan blive revet med af disse højttalere, så ved jeg ikke, hvad der skal til. De trådløse kompakthøjttalere fra amerikanske Klipsch lyder ikke så korrekt som mange andre højttalere, men kedeligt bliver det aldrig med The Sixes. Der i øvrigt også har pladespillerindgang. Hipster-appellen er skyhøj. Man kan næsten mærke lugten af skægolie og friskbrygget øl, når man ser den varmbrune valnøddefinér, der omslutter højttalerne. De vinder nok ingen priser blandt hi-fi-puritanere, men jeg tvivler også på, at det har været Klipsch-ingeniørernes intention. De må have haft det sjovt, da de lavede The Sixes, for det smitter virkelig af på lytteren. Hvis man kan glemme alt om hi-fi og bare nyde musikken – trods fejl og mangler – er der ikke mange aktive og trådløse stereohøjttalere, der er mere underholdende.

Læs hele testen af Klipsch The Sixes

Pris: 8.990 kr.

Web: av-industry.dk

Karakter: 5

 

 

MULTIRUM MED HI-FI-KVALITET

Electrocompaniet EC Living TANA SL-1 og L1

Når man tænker stereoanlæg, tænker man automatisk på to højttalere med en forstærker imellem. Men hvorfor ikke sløjfe forstærkeren til fordel for to fuldt aktive højttalere? Det er, hvad Electrocompaniet har tænkt med deres Tana-serie. Tana SL-1 er hovedhøjttaleren (kan købes alene), mens L-1 er slaven. Sammen er de et fuldvoksent stereoanlæg med streaming-tjenester, digitalradio og digitalindgang til tv’et. Og de kan bygges ud til trådløst multirum. Hvad lyden angår, er der ikke meget at sætte en finger på. Der er opløsning i overtonerne, så sangstemmer kommer klart og tydeligt frem, bækkener svæver, og violiner ligeså. Den fyldige mellemtone gør, at man får mere klang fra akustiske instrumenter, sangstemmer står godt frem, og også popmusik engagerer.

Læs hele testen af Electrocompaniet EC Living TANA SL-1 og L1

Pris: 10.980 kr.

Web: ecliving.electrocompaniet.com

Karakter: 5

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonos vil gøre livet lettere med en ny app

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

0
Lyd & Billede
Scroll to Top