LG’s nye soundbars arbejder bedre sammen med TV’et

Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Annonce
Annonce
forfatter

Nu bliver det muligt at afspille lyd fra TV’et og soundbaren samtidig, så de arbejder sammen om at give den bedst mulige lydoplevelse. Det gælder for de nye soundbars SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y, og det kræver et nyt LG-TV.

LG lover en bedre lydoplevelse med deres soundbars anno 2021. Den største forskel i forhold til før er, at soundbarerne kan udnytte AI Sound Pro-funktionen i LG’s TV’er. Lyd fra TV’et kan også afspilles gennem soundbaren via TV Sound Mode Share, som kombinerer lydprocessering i AI Sound Pro og de mere kapable højttalere i soundbaren.

Lydindstillingerne i TV’erne og soundbarerne hedder nu det samme, og de vil kunne supplere hinanden for at skabe et større og mere realistisk lydbillede. F.eks. vil højttalerne i TV’et kunne løfte lyden fra dialoger op fra soundbaren og til midten af skærmen.

Man vil også let kunne vælge imellem lyd fra soundbar og TV med TV’ets fjernbetjening.

eARC leverer højopløst lyd direkte ud fra TV’et, mens enkelte soundbars har topmonterede højttalere til brug med loftskanalerne i Dolby Atmos- og DTS:X-lydspor. (Foto: LG)

Lyd fra oven

Alle 2021-soundbars fra LG understøtter både Dolby Atmos og DTS:X. Det betyder, ud over at der simuleres lyd rundt om lytteren, at man også får følelsen af, at der kommer lyden ovenfra. Såkaldt objektbaseret surround-sound, hvor objekter i lydbilledet placeres mere præcist i et tredimensionelt rum. Topmodellen SP11RA har desuden trådløse baghøjttalere.

Annonce

HDMI-indgangen understøtter både 4K og HDR inklusive Dolby Vision, og lydreturkanalen på HDMI-udgangen er af typen eARC (enhanced Audio Return Channel), som understøtter højopløst lyd.

Flere af modellerne er desuden certificeret med Hi-Res Audio og understøtter musikafspilning med 24 bit/96 kHz lydkvalitet. Der er også Bluetooth for nemmere streaming.

Meridian-lyd

Ligesom på de foregående generationer anvender LG lydprocessering fra Meridian, som også står for tuning af lyden. En ny funktion kaldet Meridian Horizon konverterer tokanals stereolyd til surround-sound, inklusive simuleret lyd fra oven.

Man kan også tale til soundbarerne. Alle LG’s nye soundbars understøtter de store stemmeassistenter – Google Assistant, Apples Siri og Amazon Alexa. Både Chromecast og AirPlay 2 er ligeledes indbygget.

Lyd fra TV’et kan nu afspilles gennem soundbaren via TV’ets Sound Mode Share, som kombinerer lydprocessering i AI Sound Pro og de mere kapable højttalere i soundbaren. (Foto: LG)

Soundbars i miljøvenlige materialer

Her i 2021 vil LG gerne fremstå som mere grønne og bruger genanvendelige materialer i både produkter og emballage. F.eks. er der anvendt plast fra genbrugte PET-flasker på SP7Y.

Annonce

Kasserne til lydpladerne er fremstillet af genanvendeligt pap og indeholder betydelig mindre plast og polystyren end før. Kasserne er nu L-formede for at få plads til flere i en container. Det reducerer CO2-fodaftrykket, men selvfølgelig også LG’s forsendelsesomkostninger. Win-win.

Tilgængelighed

De første modeller forventes i butikkerne her i april, og så kommer resten af soundbarerne efterhånden. De første bliver SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y. Priser får vi lidt senere.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.