TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Epson lancerer 4K-laserprojektorer

To nye modeller lover et knivskarpt og lysstærkt billede til hjemmebiografen!

forfatter
Publiceret 04/10/2021 - 16:08

Epson er kendt for at lave højtydende projektorer i den prisgunstige ende, deriblandt EH-TW7000, som vi har gode erfaringer med. Nu er den japanske producent på banen med to nye flagskibsmodeller.

De nye Epson projektorer EH-LS12000B og EH-LS11000W er rettet mod gamere og hjemmebio-entusiaster, der vil have et stort, skarpt og lysstærkt billede!

el3 el4
<
>
Epson EH-LS2000B. (Foto: Epson)

Epson EH-LS12000B og EH-LS11000W

Begge de nye modeller bruger laser som lyskilde, kombineret med en ny 4K-videoprocessor og Epsons 3LCD-billedchip. Der anvendes altså ikke farvehjul, og man undgår dermed den “regnbueeffekt”, som nogle seere er følsomme over for.

Projektorer med laserlys er kendetegnet ved høj lysstyrke og lang levetid (op til ti år ved almindelig brug), uden at man skal skifte lampen. Epson lover også et heftigt dynamisk kontrastforhold på hele 2.500.000:1!

Læs også Fantastiske biografoplevelser derhjemme Hvis du har en af disse projektorer, behøver du aldrig at gå i biografen igen.
4K projektorer

For at tækkes gamere og andre entusiaster er Epson-projektorerne udstyret med HDMI 2.1-indgange og understøtter 4K-video med op til 120 fps. Samtidig er der en lav forsinkelse (input-lag) på under 20 millisekunder. Dermed er det muligt at koble moderne spilkonsoller såvel som avancerede spil-PC’er til projektoren.

el5 el6
<
>
Epson EH-LS11000W. (Foto: Epson)

Motoriseret optik

Projektorerne kan også prale af motoriseret optik (zoom/fokus og lens shift) samt objektivhukommelse for op til ti foretrukne formater. Projektorerne er desuden kompatible med CalMAN kalibreringssoftware. Begge modeller understøtter det åbne HDR-format HDR10+. Dolby Vision nævnes derimod ikke.

De to modeller er næsten helt ens. Den største forskel – ud over farven – ligger i lysstyrken: Mens EH-LS12000B (sort) har en lysstyrke på op til 2700 lumen, må EH-LS11000W (hvid) klare sig med 2500 lumen.

(Foto: Epson)

Priser og tilgængelighed

Epson EH-LS12000B og EH-LS11000W er tilgængelige fra november 2021. Danske priser kendes endnu ikke, men vi forventer henholdsvis ca. 35.000 og 40.000 kroner.

(Foto: Epson)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend