TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Cambridge Audio leverer lyden i DeLorean Alpha5

Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?

forfatter
Publiceret 12/08/2022 - 14:25

Cambridge Audio er kendt for sine overkommelige og vellydende hi-fi-komponenter, men nu går de nye veje – bogstaveligt talt! Den britiske producent har nemlig indgået samarbejde med amerikanske DeLorean Motor Company om at levere lydsystemet i den kommende DeLorean Alpha5-elbil.

Læs også Elektrisk DeLorean kommer på vejene i 2022 Den mest kendte version kørte på kernekraft, men nu gør DeLorean comeback – denne gang som helelektrisk sportsvogn.
PCNA BACK TO THE FUTURE 221

Cambridge-lyd i DeLorean Alpha5

Alpha5 er den elektriske arvtager til DeLorean DMC-12, bilen der blev gjort ikonisk i 80’erne og 90’erne gennem filmtrilogien Back to the Future med blandt andre Michael J. Fox og Christopher Lloyd i hovedrollerne. Den elektriske udgave er næppe i stand til at springe tilbage i tiden, men starter alligevel godt: Alpha5 trækker på alle fire hjul, laver 0-100 på omkring 3 sekunder og har en topfart på 250 km/t.

Læs også Stadig charmerende Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.

Konceptbilen beholder de berømte mågevingedøre og “laksetrappen” i bagruden, men er samtidig langt mere strømlinet end originalen. Batteripakken har en kapacitet på over 100 kWh, og rækkevidden skal være omkring 500 km (WLTP).

Men hvordan bliver lydsystemet designet, og hvor mange højttalere får det? Endnu har Cambridge Audio og DeLorean ikke frigivet detaljerede specifikationer på lydsystemet, men forhåbentlig ved vi mere den 18. august. Alpha5 vil derefter have sin officielle lancering under Monterey Car Week i Californien.

Billedgalleri: DeLorean Alpha5

DeLorea11 DeLorean10 DeLorean9 DeLorean8 DeLorean7 DeLorean6 DeLorean5 DeLorean4 DeLorean3 DeLorean2 DeLorea11 1
<
>
DeLorean Alpha5. (Foto: DeLorean Motor Company)

PS: Under high-end messen i München tidligere i år fik vi set en ombygget elektrisk version af den originale DeLorean DMC-12 – den var dog udstyret med et lydsystem fra Dynaudio!

Læs også Tilbage til nutiden Batterielektrisk udgave af den klassiske bil fra Tilbage til fremtiden – med Dynaudio-lyd.
IMG 7866

Læs også Tilbage til fremtiden-VHS satte salgsrekord på auktion Great Scott! Se video fra den ellevilde budrunde.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede