Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

VHS-kassette med Tilbage til fremtiden solgt for rekordsum

Great Scott! Se video fra den ellevilde budrunde.

Skrevet af / 19/06/2022 - 14:34
VHS-kassette med Tilbage til fremtiden solgt for rekordsum

Har du passet godt på dine gamle VHS-film? De kan være en formue værd! En forseglet udgave af Tilbage til fremtiden (Back to the Future) fra 1986 blev for nylig solgt for 75.000 amerikanske dollars – godt en halv million kroner – på en auktion i USA. Dermed satte den salgsrekord for VHS-kassetter, ifølge CNN.

Læs også 1,21 jigawatt! Du kan godt glæde dig: Back to the Future-trilogien kommer snart i en restaureret 4K-version!

Køberen var en ukendt samler fra New York. Sælgeren var derimod bedre kendt: Ingen ringere end skuespilleren Tom Wilson, alias bøllen Biff Tannen fra Tilbage til fremtiden-filmene! Han præsenterer selv budobjektet i videoen herunder.

Solgte VHS-samlingen på auktion

Wilson lagde først filmen ud på eBay sammen med flere andre VHS-film, men overlod senere salgsarbejdet til auktionshuset Heritage Auctions efter overvældende respons. Hans samling indeholdt også forseglede, signerede VHS-kopier af de to efterfølgere, der gik for henholdsvis 16.000 og 14.000 dollars, plus den samlede trilogi fra 1990, der gik for 10.000 dollars.

Læs også Elektrisk DeLorean kommer på vejene i 2022 Den mest kendte version kørte på kernekraft, men nu gør DeLorean comeback – denne gang som helelektrisk sportsvogn.

Velbevarede VHS-film er blevet mere og mere populære blandt samlere i de senere år. “Vi havde ingen anelse om, hvad der ville ske. Det er utroligt at opleve sådan en succes,” siger Joe Maddalena fra Heritage Auctions til CNN.

Nedenfor kan du se en video fra auktionen.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top