Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Brian Eno tager dig med ind i sin farverige fantasi med Turntable II

Brian Enos farverige Turntable II-pladespiller er ikke bare spændende. Den koster en formue, og der findes kun 150 af dem.

Skrevet af / 14/02/2024 - 15:13
Brian Eno tager dig med ind i sin farverige fantasi med Turntable II

Den berømte musiker og kunstner Brian Eno har lanceret en ny, hypnotisk kreation: Turntable II. Et værktøj til at afspille vinylplader, helt sikkert. Men mere end det, det er et kunstværk i sin egen ret. Et farverigt lysshow, designet til at fange øjet og forføre sanserne.

I 2021 lancerede Eno sin første Turntable. Den blev udsolgt med det samme. Ingen forestiller sig at det vil blive anderledes med Turntable II. Pyntet med matteret akryl og LED-lys er både tallerken og base badet i et blødt, diffust lys, der skifter farve langsomt og tilfældigt. Farvepaletten er inspireret af Enos egne malerier og har til formål at skabe en magisk atmosfære, der er både beroligende og spændende.

Læs også Brian Enos The Lighthouse på Sonos Radio HD Brian Eno er frontfigur for en ny HD-radiostation med musik fra hele hans 50-årige karriere. Men vi må stadig vente på Sonos Radio HD her til lands.

Interessant nok er lysændringerne programmeret til aldrig at gentage sig. Det betyder, at du aldrig vil se den samme farvekombination to gange, hvilket er med til at gøre Turntable II en unik og uforudsigelig.

paulstolper-brian-eno-turntable-ii-2024 (2)-topaz
Brian Eno Turntable II. (Foto: Brian Eno/Paul Stolper)

Teknisk info

På den tekniske side har Turntable II en diameter på 30 cm, en præcisionsstøbt akrylplade, en hvid Pro-Ject 8,6″ aluminiumsarm og en Ortofon 2M White pickup. Den er remdrevet med en 15V motor og understøtter både 33 og 45 rpm hastigheder.

Du køber dog næppe en Turntable II for dens lydmæssige kvaliteter, da den vil møde konkurrence fra andre afspillere til en tiendedel af prisen. Men for millionærer, der leder efter noget unikt til deres samling – ja hvorfor så ikke.

paulstolper-brian-eno-turntable-ii-2024-topaz
Aldrig den samme farvekombination to gange. (Foto: Brian Eno/Paul Stolper)

Turntable II: Pris og tilgængelighed

Som med den originale Turntable bliver Turntable II produceret i et begrænset antal. Der vil kun blive produceret 150 enheder på verdensplan, og de vil med garanti blive udsolgt hurtigt fra Paul Stolpers galleri. Prisen starter ved 20.000 pund, og det er uden moms! Omregnet direkte til danske kroner og med momsen oveni lander vi formentlig en smule under den kvarte million! Men for kunstsamlere, der er fans af Eno, vil et køb nok mere blive set som en investering i et unikt og værdifuldt kunstværk.

Hvis du derimod er på udkig efter en pladespiller med den bedst mulige lyd for pengene, så gør dig selv en tjeneste og kig i retning af Rega Planar 3, Technics SL-100C eller Pro-ject Debut Pro.

Mere info: paulstolper.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top