Top 10

Top 10 bedste feriekameraer

Et godt kamera giver dig bedre billeder. Tag et af vores udvalgte med på årets sommerferie.

Nikon Z50

Nikon Z50

Nogle gange holder det med mobilkameraet. Andre gange ville vi ønske, at vi havde taget et kamera med. Som når ferien kommer, og man har valgt at lade kameraet blive derhjemme – man har jo trods alt et kamera på mobilen.

Men så står man dér, måske på en Fado-restaurant i Portugal eller med en spektakulær udsigt i Skotland foran sig, og tænker: Sørens også. Nu skulle jeg have haft kameraet med!

For de fleste ved godt, at et rigtigt kamera giver meget bedre billedkvalitet end mobilkameraet. Især i svagt lys. Det er også mere tilfredsstillende at bruge, fordi det er et rendyrket billedværktøj med overlegen ergonomi.

Hvis kameraet skal have en chance for at komme med på ferien, er det en fordel, hvis det er let og fleksibelt. Selv om der også findes folk, der tager en hel kamerataske med ud og rejse, er man friere og mindre bundet af udstyret, hvis man bare medbringer et godt lille kamera.

Det kan lige så vel være et kompaktkamera som et systemkamera. Gerne med trådløs tilslutning til mobilen, så man kan lægge pralebilleder fra kameraet direkte på de sociale medier.

Nikon Z fc. (Foto: Lasse Svendsen)

Her har vi samlet ti af de bedste feriekameraer, vi kender, til en ikke alt for høj pris. De ti kameraer er ret forskellige, nogle er f.eks. mindre og lettere end andre, men de har én ting tilfælles: Høj billedkvalitet under varierende lysforhold.

Det allerenkleste kamera er det digitale instant-kamera fra Fujifilm, som kan udskrive billederne fra kameraets indbyggede printer, men også gemme dem på hukommelseskort.

Fire af kameraerne – det nævnte Fujifilm Instant mini Evo samt Ricoh GRIIIx, Leica Q2 og Fujifilm X100V – har fast optik uden zoom. De øvrige seks kan tage udskiftelig optik, så man selv kan vælge, hvilket objektiv man vil bruge.

Vi anbefaler at tage en normalzoom med, da den som regel er kompakt, skarp og lysstærk, og dækker et bredt område.

Se oversigten over anbefalede kameraerne herunder, læs nogle af testene igennem, og gør op med dig selv, hvilket kamera der passer bedst til dig og den ferie, du skal på. God fornøjelse.

Les videre
Exit mobile version