TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

The Banshees of Inisherin streamer snart på Disney+

Den irske Oscar-favorit får premiere på Disney+ allerede her i marts.

forfatter
Publiceret 04/03/2023 - 10:31

En af de hotteste kandidater til dette års Oscar-uddeling, den irske dramafilm The Banshees of Inisherin, får streaming-premiere på Disney+ i Norden allerede den 13. marts.

The Banshees of Inisherin har modtaget hele ni (!) Oscar-nomineringer, er instrueret af Oscar-vinderen Martin McDonagh, og har karakterskuespillerne Colin Farrell (The Batman) og Brendan Gleeson (Harry Potter and The Goblet of Fire) i hovedrollerne.

 

The Banshees of Inisherin foregår på en afsidesliggende ø på vestkysten af Irland, og følger de to gode venner Pádraic Súilleabháin (Farrell) og Colm Doherty (Gleeson), hvis venskab går i hårdknude da Colm, ud af det blå, pludselig sætter en stopper for deres livslange varme bekendtskab.

En lamslået Pádraic forsøger at reparere venskabet, med hjælp fra søsteren Siobhán og den unge, urolige øboer Dominic – og nægter at give op.

Men Pádraics stædige indsats forstærker bare hans tidligere vens beslutning, og da Colm stiller et desperat ultimatum, eskalerer begivenhederne hurtigt, med chokerende konsekvenser…

 

The-Banshees-of-Inisherin_1-1-1-989x413 The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin The-Banshees-of-Inisherin_1-5-989x556
<
>
The Banshees of Inisherin (Foto: Walt Disney)

Gleeson og Farrell har tidligere spillet overfor hinanden, nemlig i den fantastiske sorte komedie In Bruges (2008).

PS! Årets Oscar-uddeling løber af stablen mandag den 13. marts. Kl. 00:30 starter live-sendingen på Disney+ i Norden.

Læs også Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gør lykke hos Oscar-akademiet. Norge nomineres for nok en kortfilm.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Sidste skrig fra Mrs. Maisel! Kun nogle få uger endnu før vi - for sidste gang! - kan nyde den fantastiske, og med længsel ventede, Mrs. Maisel!
The Last of Us udkommer på disk til sommer En af de allermest streamede HBO-serier kommer på Blu-ray, 4K Blu-ray og DVD (!) d. 17. juli - kan forudbestilles nu.
Ny norsk stjerneinstruktør? Debuterende norsk instruktør går helt til tops hos streaminggiganten.
Se Havfruen genopstå! Endnu en live-spillefilm fra Walt Disneys righoldige skattekiste af animation er på trapperne.
Solid retro-krimi fra HBO Max Anden sæson om den klassiske L.A.-detektiv har fundet formen og stilen.
Følg Lyd & Billede