Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

The Banshees of Inisherin streamer snart på Disney+

Den irske Oscar-favorit får premiere på Disney+ allerede her i marts.

Skrevet af / 04/03/2023 - 10:31
The Banshees of Inisherin streamer snart på Disney+

En af de hotteste kandidater til dette års Oscar-uddeling, den irske dramafilm The Banshees of Inisherin, får streaming-premiere på Disney+ i Norden allerede den 13. marts.

The Banshees of Inisherin har modtaget hele ni (!) Oscar-nomineringer, er instrueret af Oscar-vinderen Martin McDonagh, og har karakterskuespillerne Colin Farrell (The Batman) og Brendan Gleeson (Harry Potter and The Goblet of Fire) i hovedrollerne.

 

The Banshees of Inisherin foregår på en afsidesliggende ø på vestkysten af Irland, og følger de to gode venner Pádraic Súilleabháin (Farrell) og Colm Doherty (Gleeson), hvis venskab går i hårdknude da Colm, ud af det blå, pludselig sætter en stopper for deres livslange varme bekendtskab.

En lamslået Pádraic forsøger at reparere venskabet, med hjælp fra søsteren Siobhán og den unge, urolige øboer Dominic – og nægter at give op.

Men Pádraics stædige indsats forstærker bare hans tidligere vens beslutning, og da Colm stiller et desperat ultimatum, eskalerer begivenhederne hurtigt, med chokerende konsekvenser…

 

The-Banshees-of-Inisherin_1-1-1-989x413 The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin The-Banshees-of-Inisherin_1-5-989x556
<
>
The Banshees of Inisherin (Foto: Walt Disney)

Gleeson og Farrell har tidligere spillet overfor hinanden, nemlig i den fantastiske sorte komedie In Bruges (2008).

PS! Årets Oscar-uddeling løber af stablen mandag den 13. marts. Kl. 00:30 starter live-sendingen på Disney+ i Norden.

Læs også Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gør lykke hos Oscar-akademiet. Norge nomineres for nok en kortfilm.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top