Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Spiondrama fra virkeligheden på Viaplay

Viaplay kommer nu med en serie om Putins drab på KGB-agenten Litvinenko.

Skrevet af / 15/01/2023 - 10:01
Spiondrama fra virkeligheden på Viaplay

Despoten Vladimir Putin nåede magtens tinde i Kreml i 1999 – der gik ikke længe før han begyndte at “udrense” sine irriterende kritikere.

Et af de mest spektakulære stats-beordrede drab blev begået i London, 2006.

I Viaplays nye miniserie Litvinenko portrætterer den britiske skuespiller David Tennant (Dr. Who) KGB-agenten Aleksandr Litvinenko, som blev dræbt efter at være blevet forgiftet med det radioaktive stof polonium i 2006.

 

Viaplay-serien følger officererne fra New Scotland Yard i deres intense jagt på de mennesker, som ikke bare var ansvarlige for Litvinenkos død, men som også bragte den britiske offentlighed i fare.

To politifolk bliver kaldt til University College Hospital i London for at snakke med en alvorligt syg patient, hvis symptomer i starten ikke kan forklares af lægerne. Patienten er Aleksandr Litvinenko, en russisk dissident som hævder at være blevet forgiftet af russiske agenter efter direkte ordre fra Putin.

I pressemeddelelsen udtaler David Tennant:

Først ville ingen tro på “Sasha”. De måtte starte efterforskningen hurtigt, og alt imens var der dette tikkende ur af en krop, der svigtede. Han var det eneste vidne til sit eget mord. Der er så mange aspekter, der gør det til en utrolig historie at genfortælle, men dét, der gør den så overbevisende, er den personlige tragedie, der rammer denne familie. At det så også har en så global betydning betyder, at vi måske nok kan fortælle denne historie, men dét, der virkelig tæller, er konsekvenserne, og hvordan det ændrede især Marinas liv.

Litvinenko (Foto: Viaplay)

Dramaserien følger også historien om hans kone Marina Litvinenko, skildret af Margarita Levieva (The Blacklist). Hun kæmper utrætteligt for at overbevise den britiske regering om at frigive navnene på ægtemandens drabsmænd, og bekræfte den russiske stats rolle i drabet.

Mark Bonnar (Shetland) spiller Clive Timmons, mens Neil Maskell (Utopia) spiller Brent Hyatt.

Litvinenko_1-3-989x742 Litvinenko_1-4-989x742 Litvinenko_1-5-989x658 Litvinenko_1-6-989x742 Litvinenko_1-7-989x742 Litvinenko_1-8-989x775
<
>
Litvinenko (Foto: Viaplay)

Serien (på fire episoder) er lavet med støtte fra flere af nøglepersonene i politiets efterforskning, inklusive Aleksandrs familie og New Scotland Yard-officererne Clive Timmons og Brent Hyatt. Litvinenko er instrueret af Jim Field Smith (Endeavour) og blev optaget i London og omegn.

Litvinenko får premiere på Viaplay den 17. januar.

Læs også Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top