Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Se traileren til The Wheel of Time

Jeff Bezos spiller hårdt ud med den nye eventyrserie The Wheel of Time.

Skrevet af / 06/11/2021 - 18:22
Se traileren til The Wheel of Time

En af efterårets mest imødesete seriepremierer er nok fantasy-eposset The Wheel of Time. Amazon Prime Video har store ambitioner med – og fansene høje forventninger til – serien, som allerede har fået grønt lys for 2. sæson.

(Foto: Amazon Prime Video)

The Wheel of Time, der er baseret på Robert Jordans romanserie af samme navn (som er solgt i over 90 millioner eksemplarer), foregår i en episk fantasiverden.

I den afsidesliggende landsby Two Rivers bor hyrdedrengen Rand al’Thor, som må flygte over hals og hoved fra sit hjem sammen med troldkvinden Moiraine Damodred (Rosamund Pike) og hendes loyale livvagt, Lan Mandragoran.

Moiraine er medlem af det eksklusive, kvindelige magikerfællesskab Aes Sedai og er – næsten – overbevist om, at al’Thor er “Den Udvalgte” (intet mindre end “Den Genfødte Drage”).

Læs også Se traileren til Game of Thrones-prequel I 2022 kommer den længe ventede Game of Thrones-efterfølger endelig.

Hvis al’Thor ikke er den genfødte/udvalgte, så er enten Mat Cauthon, Perrin Aybara, Egwene al’Vere eller Nynaeve al’Meara Den Genfødte Drage – og må for enhver pris beskyttes mod de mørke kræfter, der truer.

Sammen begiver de sig ud på en farefuld rejse til Det Hvide Tårn med monstre og andet djævelskab i hælene.

Serien handler (meget originalt) i høj grad om kampen mellem det gode og det onde, og hovedpersonerne får efterhånden hver sin rolle i kampen mod de mørke kræfter og bliver vigtige brikker i konflikten.

Seriens skaber er Rafe Judkins, som er selverklæret hardcore-fan af Jordans bøger. Forvent en blanding af fantasy, eventyr, romantik og horror.

Om det er lykkedes Judkins at tilpasse kildematerialet til et bredere publikum end “kun” fantasy-fans, vil vise sig. Efter at have set de første tre afsnit har vi dog vores tvivl.

Wheel of Time Wheel of Time Wheel of Time The Wheel of Time, sesong 1_7
<
>
(Foto: Amazon Prime Video)

Ud over den tidligere Bond-pige Pike får vi bl.a. Josha Stradowski, Barney Harris, Marcus Rutherford, Madeleine Madden, Zoë Robins og Michael McElhatton at se i ledende roller.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

The Wheel of Time har premiere den 19. november, hvor de første tre afsnit bliver tilgængelige på Amazon Prime, men allerede den 16. kan du læse vores anmeldelse.

(Foto: Amazon Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

Premiere i dag!

Comeback kid?

0
Scroll to Top