TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Se traileren til Netflix’ Royalteen – Arvingen

Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.

forfatter
Publiceret 05/08/2022 - 15:57

Det er kun knap fem uger siden, der var premiere på den seneste nordiske Netflix-film, norske Blasted Gutta vs. aliens, men Ted Sarandos & Co. ligger bestemt ikke på den lade side med hensyn til lokalt produceret nordisk indhold.

Læs også Ufuldendt alien-fjolleri Der var en tid, hvor Netflix åbnede tegnebogen – og deres enorme abonnentbase – for enhver håbefuld filmnørd. Den tid er nok forbi.
Blasted Gutta vs. aliens 1

Nu har streaming-giganten frigivet traileren til den premiereklare norske Netflix-film Royalteen: Arvingen:

 

Royalteen: Arvingen er et romantisk ungdomsdrama, instrueret af Per-Olav Sørensen (Quicksand – Størst af alt) og Emilie Beck.

Filmen handler om en ung pige, ”naboens datter”, og en kommende konge, og den er baseret på romanen Arvingen, den første bog i teenage-romanserien Det halve kongerige. Romanen er skrevet af Randi Fuglehaug og Anne G. Halvorsen, mens Ester Schartum-Hansen har skrevet manus til filmen.

Royalteen a 1
Royalteen – Arvingen (Foto: Netflix)

Royalteen er en kærlighedshistorie om at leve med sine fejl, møde sin frygt og om at gå viralt på nettet. Da den nytilflyttede Lena (Ines H. Asserson) og den norske prins Karl ”Kalle” Johan (Mathias Storhøj) begynder at få følelser for hinanden, er Lena smigret, men også skeptisk – af flere årsager. Partyprinsen Kalle er ofte godt stof i sladderbladene og diverse blogs; en af dem skrevet af Lena (helt frem til hun bliver afsløret).

Lena er meget bevidst om, at det at date den fremtidige konge potentielt kan sætte dem begge i en vanskelig situation. Hun har heller ikke fortalt Kalle eller nogen anden om sin mørke hemmelighed – grunden til, at hun flyttede fra sin hjemby.

Med andre ord: Et koncept ikke helt ulig, hvad svenskerne forsøgte sig med i Netflix-serien Young Royals i fjor; eller virkelighedens Mette Marits ungdomsmøde med Norges kronprins.

Læs også Sveriges plagede prins Netflix tager et skævt kig på den svenske kongefamilie – og det at være anderledes.
Royalteen a 5 989x495 1 Royalteen a 3 989x495 1 Royalteen a 1 1 Royalteen a 6 989x495 1
<
>
Royalteen - Arvingen (Foto: Netflix)

Udover Asserson og Storhøi medvirker Elli M. Osborne, Filip B. Ramberg, Amalie Sporsheim, Ina D. Ervik, Hannah L. Walberg, Vår S. Grønlie, Niels Skåber og Carmen A. Høilund i ledende roller.

Royalteen får global Netflix-premiere den 17. august.

Royalteen a 4
Royalteen – Arvingen (Foto: Netflix)

Annonce
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

Kommer allerede i december! SkyShowtime offentliggør i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie får premiere 5. januar 2023 Serien er på seks afsnit, og blandt de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har netop givet Mike White grønt lys til en tredje sæson af det dekadente rigmandsdrama.
Følg Lyd & Billede