TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Se trailer til Vinterviken

Netflix har netop udsendt trailer til genindspilningen af den svenske succesroman Vinterviken.

Allerede i april sidste år annoncerede Netflix, at de (i samarbejde med SVT) ville lave et remake af den ikoniske svenske film Vinterviken.

Originalfilmen, der er baseret på Mats Wahls roman af samme navn, kom i 1996 og fortalte historien om indvandrersønnen John-John, som falder pladask for rigmandsdatteren Elisabeth. Det umage par får en mildt sagt krævende start på forholdet. Altså en form for svensk Romeo & Julie-historie.

(Foto: Netflix)
Sveriges plagede prins Netflix tager et skævt kig på den svenske kongefamilie – og det at være anderledes.

På grund af coronapandemien er premieren på remaket blevet udsat, men i dag har Netflix så annonceret premieredatoen og udsendt den første trailer til den nye Vinterviken.

 

Handlingen er opdateret til vor tid, men indeholder de samme hovedelementer som romanen og originalfilmen.

John-John (Mustapha Aarab, Beartown) og Elisabeth (Elsa Öhrn) vokser begge op i Stockholm, tilsyneladende i samme by, men i vidt forskellige verdener. Både økonomisk, socialt og kulturelt befinder de sig lysår fra hinanden – indtil den dag, hvor de havner i samme klasse på gymnasiet. Parrets “umulige” kærlighed er seriens dramatiske omdrejningspunkt.

Elsa Öhrn debuterer som skuespiller i Vinterviken, og Dagens Nyheter har allerede kåret hende til årets stjerneskud i Sverige.

Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken_7
<
>
(Foto: Netflix)

Filmen er instrueret af Alexis Almström, skrevet af Dunja Vujovic og produceret af Teresa Alldén.

Instruktør Alexis Almström siger:

“Jeg vil aldrig glemme, da jeg så Vinterviken som teenager i 1990’erne. Der er sket meget siden da og ikke kun på en god måde. En følelse af håbløshed bliver mere og mere udbredt blandt de unge, uanset deres baggrund. Det føles derfor fantastisk at få mulighed for at dele denne håbefulde fortælling om et ungt kærlighedspar, der nedbryder klasseskel, med seere verden over.”

Alexis Almström, Teresa Alldén og Dunja Vujovic. (Foto: Netflix)

Vinterviken har global premiere på Netflix den 8. september og på Sveriges Television i 2022.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Lyd & Billede