TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sådan vil Netflix komme kontodeling til livs

Fremover skal du måske betale ekstra, hvis personer uden for husstanden bruger din konto.

forfatter
Publiceret 19/07/2022 - 12:25

Det er ikke nogen hemmelighed, at Netflix er godt træt af brugere, der deler deres konto med venner og andre personer, der ikke bor under samme tag.

Allerede sidste år kunne vi berette, at Netflix overvejede forskellige tekniske løsninger for at forhindre den ulovlige kontodeling.

Og nu skriver erhvervsmediet Bloomberg, at Netflix er gået i gang med at teste en ny måde at komme problemet til livs på i bl.a. Argentina, El Salvador, Guatemala og Honduras.

I disse lande vil brugere, der bruger deres konto på et TV eller på en enhed, der er forbundet til et TV, blive bedt om at betale et ekstra månedligt gebyr, hvis TV’et eller enheden fysisk befinder sig et andet sted end deres eget hjem.

Læs også Stranger Things får spatial audio Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.
Netflix Spatial audio

Man har lov til at logge sig på et TV uden for hjemmet i op til 14 dage, uden Netflix kommer rendende med regningsblokken, men kun én gang om året per fysisk beliggenhed.

Man kan med andre ord altså sagtens tage på storbyferie et par gange om året og logge på sin Netflix-konto på ferielejlighedens TV, men hvis din fætter i nabobyen konsekvent bruger din konto på sit TV, vil Netflix spørge dig, om du ønsker at tilføje et nyt hjem til din konto.

De nye regler gælder ikke for bærbare computere eller andre mobile enheder, og Netflix vil i første omgang ikke tvinge brugere til at tilføje et nyt hjem til deres konto, selvom den bliver brugt et andet sted. I stedet spørger de pænt.

Dog vil det “fremmede” TV blive blokeret, hvis man ikke ønsker at betale ekstragebyret, som i de førnævnte latin- og sydamerikanske lande løber op i USD 2,99 om måneden (svarende til knap 22 kroner) per ekstra beliggenhed.

Netflix oplyser på den lokale supportside for Honduras, at de bl.a. bruger IP-adresse og brugsmønstre til at fastslå, om en konto bruges uden for det primære “hjem”.

Læs også Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.

“Det er fantastisk, at vores abonnenter elsker Netflix-film og -tv-serier så meget, at de ønsker at dele dem mere bredt,” siger Chengyi Long, Netflix’ direktør for produktinnovation, i en udtalelse, ifølge The Verge.

“Men den udbredte kontodeling mellem husstande i dag underminerer vores langsigtede evne til at investere i og forbedre vores tjeneste,” understreger han.

Det er med andre ord ikke utænkeligt, at den testede løsning vil finde vej til andre lande, herunder Danmark, hvis Netflix vurderer, at den virker efter hensigten.

Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøger at puste nyt liv i klassikeren fra 1980'erne.
Kommer allerede i december! SkyShowtime offentliggør i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie får premiere 5. januar 2023 Serien er på seks afsnit, og blandt de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Følg Lyd & Billede