TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix vil kontodeling til livs

Netflix vil nu forhindre brugerne i at dele deres abonnement med medlemmer uden for husstanden.

forfatter
Publiceret 12/03/2021 - 14:25

Streaming-giganten Netflix har ca. 200 millioner abonnenter globalt, og selskabet har fået et ordentligt boost under coronapandemien. Nu vil Reed Hastings & Co. den ulovlige kontodeling til livs.

Læs også Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

I brugervilkårene for Netflix har det altid været krystalklart, at man KUN må dele sit Netflix-abonnement med egne husstandsmedlemmer, altså familiemedlemmer, der bor under samme tag.

Under Brugerbetingelser kan man læse:

“4.2. Netflix-tjenesten og det indhold, der tilgås gennem tjenesten, er kun til din personlige, ikke-kommercielle brug og må ikke deles med andre personer end dem, der bor i din husstand.”

Dermed er det – og har altid været – et klart brud på reglerne, hvis du har delt dit abonnement med din tante i Tynset, din søn, der studerer i Stockholm, eller din fraskilte kone i Kalundborg.

Analyser tyder på, at langt flere unge streaming-abonnenter deler deres password med “uvedkommende” end ældre abonnenter. Her lever deleøkonomien i bedste velgående.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Indtil nu har streaming-tjenesterne haft et relativt afslappet forhold til deling af passwords, simpelthen fordi de alle sammen har haft en eksplosiv abonnementstilvækst, og pengene er strømmet ind.

Men efterhånden som væksten flader ud, og kampen mellem tjenesterne spidser til, vil selskaberne ubønhørligt se sig om efter andre måder at øge omsætningen på. Så vil det at komme kontodeling til livs kunne være meget lukrativt.

Der skønnes, at streaming-tjenesterne i alt mister op til 54 mia. kroner (!) på, at brugerne ulovligt deler deres streaming-abonnement. Denne vanvittige sum forudsætter dog, at de, der i dag ser gratis med, rent faktisk bestiller deres eget abonnement, hvis deling af passwords bliver teknisk umuligt.

Læs også Sexhungrende society-kvinder sætter rekord Kostumedrama fra Netflix har fået en corona-nedlukket verden til at flokkes foran TV-skærmen.

Netflix tester nu nye tekniske virkemidler for at forhindre kontodeling. Ifølge BBC rapporterer flere Netflix-abonnenter, at de fået følgende besked:

If you don’t live with the owner of this account, you need your own account to keep watching.

Emma Corrin i Netflix-serien The Crown, 4. sæson. (Foto: Netflix)

En talsmand for Netflix udtaler til BCC: “Denne funktion er beregnet til at sikre, at personer, der bruger Netflix-konti, også er autoriseret til at gøre det.”

Netflix tester nu totrins login, hvor man f.eks. er nødt til at bekræfte sit login med en ekstra kode sendt direkte til ens mobiltelefon.

Den endelige beslutning om at indføre denne tekniske løsning for at forhindre kontodeling – som Netflix i øjeblikket tester i Australien – er endnu ikke taget. Men med de potentielt enorme summer, streaming-tjenesterne går glip af, ved at abonnenterne deler deres konto, tager vi det for givet, at der vil komme stramninger.

I mellemtiden kan du stadig lade dine svigerforældre i Svendborg bruge din Netflix-konto, selv om du selv bor i Søborg – omend ulovligt.

Læs også Skakmat! At skak kunne være så fascinerende og spændende, havde vi faktisk ikke troet!
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede