TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Ringenes Herre-serie kommer snart på Amazon Prime

Til september er scenen sat for Amazon Prime Videos største seriesatsning nogensinde: J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre.

forfatter
Publiceret 20/01/2022 - 22:37

Amazons streaming-tjeneste, Amazon Prime Video, er blevet en stadig større og vigtigere spiller på markedet, bl.a. gennem opkøb, og sidste efterår kom de med den stort anlagte fantasy-serie The Wheel of Time.

Men Jeff Bezos & Co. har endnu til gode at diske op med en seriesucces af samme kaliber som HBO’s Game of Thrones, Netflix’ Bridgerton eller Disneys The Mandalorian.

Læs også Amazon lukker gigantopkøb 2021 ser ud til at blive det store konsolideringsår for streaming-branchen. Nu vokser indholdet på Amazon Prime Video voldsomt.

Det vil sandsynligvis ændre sig den 2. september, hvor deres længe ventede – og ikke mindst kostbare – Ringenes Herre-serie har premiere.

Den episke serie har nu fået sit officielle navn: The Lord of the Rings: The Rings of Power, eller Ringenes Herre: Magtringene på dansk.

Serien er selvfølgelig baseret på den kendte fantasy-trilogi af J.R.R. Tolkien (1892-1973), som også bl.a. skrev Hobbitten og Silmarillion:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alle tre blev fremragende filmatiseret af newzealandske Peter Jackson i perioden 2001-2003.

Hvis du er af den opfattelse, at spillefilmene ikke var lange nok (11 timer og 22 minutter den forlængede udgave), så kan du glæde dig til serien, der har premiere om knap otte måneder.

Den nye serie er dog ikke en genindspilning af Peter Jacksons filmtrilogi. I stedet foregår handlingen i Midgårds såkaldte anden tidsalder, som er flere tusind år før begivenhederne i bøgerne Hobbitten og Ringenes Herre.

Ringenes Herre Magtringene 2
(Foto: Amazon Prime Video)

 

Ifølge pressemeddelelsen vil serien:

“… følge et ensemble-cast af både velkendte og nye figurer, der konfronterer den længe frygtede genopstandelse af ondskaben i Midgård … og tage seerne med til en tid, hvor store kræfter blev smedet, kongeriger rejste sig stolt og styrtede i grus, usandsynlige helte blev testet, håbet hang i en tynd tråd, og den største skurk, der nogensinde kom ud af Tolkiens pen, truede med at indhylle hele verden i mørke.”

Den nye serie bliver en af de dyreste, der nogensinde er produceret. Ifølge The Verge kommer 1. sæson til at koste omkring 465 millioner dollars, eller ca. tre milliarder danske kroner! Derudover har Amazon punget omkring halvanden milliard (!) ud til Tolkiens efterkommere for TV-rettighederne til Ringenes Herre-universet. Så er det da godt, at hovedaktionæren har dybe lommer …

Skaermbillede 2022 01 20 kl. 22.17.16
(Foto: Skærmskud)

 

Optagelserne er primært foregået i New Zealand, og Amazon lover, at der kommer flere sæsoner. Serieskabere og showrunnere er Patrick McKay og John D. Payne.

Blandt de skuespillere, vi kommer til at se i Amazons store satsning, er Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

The Lord of the Rings: The Rings of Power har premiere på Amazon Prime i 240 lande fredag den 2. september, med et afsnit om ugen.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Flere hurtige penge fra Sverige! Vi har længe glædet os til 2. sæson af Snabba Cash, som har premiere på Netflix i dag!
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.
Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.
Følg Lyd & Billede