Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny svensk serie – Whiskey on the Rocks

Vi får Rolf Lassgård at se i den første nordiske serie fra Disney+.

Skrevet af / 25/11/2023 - 09:41
Ny svensk serie – Whiskey on the Rocks

Optagelserne til den første nordiske serie fra Disney+ er nu afsluttet.

Hele rollebesætningen er offentliggjort – og i en af hovedrollerne finder vi en af Skandinaviens førende karakterskuespillere: Rolf Lassgård.

Lassgård (Exit, Efter brylluppet) skal portrættere den svenske statsminister Thorbjörn Fälldin.

Whiskey on the Rocks, sæson 1 (Foto: Disney+)

De sidste scener blev indspillet for nylig, og Disney+/SVT har i den anledning frigivet nye billeder fra den originale miniserie.

Læs også Sidste snif med kliken Efter tre sæsoner begynder både hovedpersonerne og serien at vise træthedstegn. Den sidste sæson er dog værd at se.

Ifølge pressemeddelelsen fra Disney+ bliver Whiskey On The Rocks en banebrydende og tankevækkende politisk satire i seks afsnit, der omhandler de dramatiske dage, hvor den russiske ubåd U-137 stødte på grund blot et stenkast fra den hemmelige svenske flådebase i 1981.

Det var en opsigtsvækkende indtrængen på svensk territorium under den kolde krig, som fik hele verden til at holde vejret.

Whiskey on the Rocsk, sesong 1_1 (5) Whiskey on the Rocsk, sesong 1_1 (4) Whiskey on the Rocsk, sesong 1_1 (3) Whiskey on the Rocsk, sesong 1_1 (9) Whiskey on the Rocsk, sesong 1_1 (8)
<
>
Whiskey on the Rocks, sæson 1 (Foto: Disney+)

I centrum af historien står den sindige, piberygende statsminister Fälldin, som pludselig befinder sig i verdenspressens søgelys.

Hans diplomatiske evner bliver sat på prøve, da han skal forsøge at dæmpe gemytterne mellem en rasende svensk øverstbefalende, de to atommagters humørsyge ledere og den charmerende, men udspekulerede sovjetiske ambassadør i Stockholm.

Whiskey on the Rocks, sæson 1 (Foto: Disney+)

Ud over Lassgård vil vi se Anders Mossling (Riget, Broen) som udenrigsminister Ola Ullsten, Niklas Engdahl som den kampklare svenske forsvarschef Björn Lagercrantz, Filip Berg (En mand der hedder Ove) som hans næstkommanderende Håkan Martinsson, Per Lasson (Den tynde blå linje) som statsministerens øverstbefalende Anders Karlsson, Katrin Sundberg som statsministerens sekretær Barbro Hultén, Kęstutis Stasys som Leonid Brezhnev og Mark Noble som Ronald Reagan.

Whiskey on the Rocks, sæson 1 (Foto: Disney+)

En entusiastisk Lassgård udtaler:

Det [var] utroligt spændende at spille hovedrollen i en serie, der handler om en af de historiske begivenheder, hvor det intetanende Sverige vågner op til en ny virkelighed, der næsten overgår fantasien.

Seriens skabere er Henrik Jansson-Schweizer (Hamilton) og Patrick Nebout, mens Björn Stein (Broen) har instrueret.

Whiskey on the Rocks, sæson 1 (Foto: Disney+)

Det oprindelige manuskript er skrevet af forfatteren Jonas Jonasson, som blev berømt med bestselleren Den hundredårige, der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, som senere blev filmatiseret med en strålende Robert Gustafsson i hovedrollen.

Disney producerer serien sammen med den svenske statslige TV-kanal, SVT, og Skyverse Nordic.

Læs også Nu indtager reklamerne Disney+! Fra i dag kan du streame dine favoritserier og -film på Disney+ - med reklamepauser.

Whiskey On The Rocks er filmet i Litauen og Sverige. Den får premiere på SVT i Sverige december 2024. De globale premieredatoer på Disney+ lanceres på et senere tidspunkt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top