Nyhed

Ny norsk Netflix-film: “Royalteen”

Norsk bogsucces, med kongeligt tvist, bliver til Netflix-film.
forfatter

Den norske roman Arvingen bliver nu til spillefilm hos streaminggiganten Netflix.

Arvingen er første roman i serien Det halve kongerige (skrevet af Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen). Bogen fik 5 stjerner og følgende omtale i det norske medie VG: “Arvingen er en social våd drøm af en ungdomsbog: Det er Gossip Girl møder Mette-Marits historie, møder Lille Marius’ ungdomstid møder Skam” – noget, som jo lover godt for den kommende film.

Filmen er instrueret af Per-Olav Sørensen (som tidligere bl.a. har instrueret de to Netflix-serier Quicksand – Størst af alt og Hjem til jul) og Emilie Beck.

Skræmmende nutidsdrama Rystende drama bringer den amerikanske våbenkultur ind i vores egen trygge baggård.
Royalteen (Foto: Netflix)

Skuespillerholdet består af Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) og Carmen Andrea Høilund (Guro).

Fra pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

Han bærer en hel nation på sine skuldre. Hun bærer på en løgn. Er der en fremtid for den kommende konge og pigen med den store hemmelighed? “Royalteen” er en kærlighedshistorie om at acceptere sine egne fejl, overvinde sin frygt og crashe internettet. Da prins Karl Johan (Mathias Storhøi), kendt som Kalle blandt venner, og nytilflytteren Lena (Ines Høysæter Asserson) begynder at udvikle følelser for hinanden, er Lena betaget, men også skeptisk af flere grunde. Partyprinsen Kalle er en fast gæst i tabloidaviserne og på sladderbloggene – en af dem blev drevet anonymt af Lena selv, til hun blev afsløret. Lena er smerteligt klar over, at det at date den fremtidige konge kan sætte dem begge i en umulig situation – hun har ikke fortalt Kalle eller nogen andre om den sin store hemmelighed, som også er grunden til, at hun flyttede fra hjembyen.

“Royalteen” udgives på Netflix næste år (Foto: iStock)

Instruktør Per-Olav Sørensen uddyber:

Der er behov for, at vi skaber mere indhold til unge voksne, som viser kærlighed på både autentiske, usikre, hjælpeløse, sårbare og følsomme måder. Med “Royalteen” håber vi at dække en del af dette behov. Historien rummer mange relevante tematikker for unge mennesker i dag, og jeg og min med-instruktør Emilie Beck håber at kunne formidle en moderne kærlighedshistorie fyldt med humor, sårbarhed og lidenskab. Denne moderne Askepot-historie er både fascinerende og underholdende.

Royalteen lanceres globalt på Netflix engang i løbet af 2022.

Royalteen (Foto: Aschehoug)

Med en stadig mere intens kamp om streamingabonnenterne er et af streaminggigantens stærkeste kort en satsning på mere lokalproduceret indhold.

Tidligere i denne uge annoncerede HBO Max sin første nordiske produktion, den svenske serie Lust.

Netflix har siden 2016 ført an i dette kapløb (Marseille, 1. sæson) og lancerede allerede for to år siden sin første nordiske serie, The Rain (tredje sæson udkom sidste år), i Danmark.

Derefter har Netflix lanceret Hjem til jul, Ragnarok og Kadaver i Norge samt Quicksand – Størst af alt og den fornøjelige Kærlighed og anarki i Sverige samt Young Royals.

I Danmark udgav de i slutningen af sidste år den spændende serie Equinox – og de har allerede annonceret den kommende Chosen samt Against the Ice.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.