TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu reducerer alle billedkvaliteten

Netflix var de første, der lovede at skrue ned for opløsningen for at spare på datatrafikken i Europa. Nu følger andre techgiganter trop.

forfatter
Publiceret 23/03/2020 - 15:56

Allerede i sidste uge meddelte streaming-giganten Netflix, at firmaet ville reducere billedkvaliteten i alle europæiske lande for at få datamængden ned.

Beslutningen kom efter en bøn fra EU-kommissær Thierry Breton, som havde haft samtaler med Netflix-CEO Reed Hastings for at få Netflix til at lade være med at streame videoindhold i HD for at “sikre internetadgang for alle”.

Nu bekræfter både Apple, Amazon, Facebook, Instagram og YouTube, at de også med øjeblikkelig virkning vil sænke opløsningen for at undgå et totalt internetnedbrud i Europa på grund af coronakrisen. Det skriver The Verge.

Blandt andet Apple TV+, som ellers streamer i 4K-opløsning og HDR, har nu kraftigt skruet ned for billedkvaliteten. Det bekræftes af 9to5mac, som har kigget kvaliteten efter i sømmene og rapporterer, at forskellen er tydelig.

Vi skal regne med med dårlig billedkvalitet fra Apple TV+ de kommende 30 dage, skriver 9to5mac.com. (Foto: 9to5mac.com)

Ikke nødvendigt

Internetudbyderne kan godt mærke det ekstra pres fra de mange brugere, som i øjeblikket arbejder hjemme og i det hele taget bruger endnu mere tid foran en skærm end normalt, men infrastrukturen i Danmark kan godt holde til presset, siger bl.a. Telenor ifølge Berlingske Tidende.

Ikke desto mindre overvejer også Danmarks Radio, som med DRTV er Danmarks største streamingtjeneste, at nedskalere billedkvaliteten.

“Indtil videre er der ikke kapacitetsproblemer i Danmark, som vi oplever det. Men hvis de danske internetudbydere skulle opleve kapacitetsproblemer i deres net med den stærkt stigende aktivitet fra de mange hjemmearbejdende og mere streaming, går vi naturligvis i dialog med dem, så vi sammen med DRs streamingleverandør kan hjælpe med at håndtere situationen,” siger Mikkel Müller, underdirektør for teknologi hos DR, til Berlingske Tidende.

“Vi har mulighed for at nedskalere billedkvaliteten af vores livesignal på DRTV, som er det område, hvor efterspørgslen er steget mest, så vi medvirker til, at danskerne har adgang til de vigtige informationer på internettet i denne særlige tid,” siger Mikkel Müller.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend