Nu reducerer alle billedkvaliteten

Netflix var de første, der lovede at skrue ned for opløsningen for at spare på datatrafikken i Europa. Nu følger andre techgiganter trop.
Annonce
Annonce
forfatter

Allerede i sidste uge meddelte streaming-giganten Netflix, at firmaet ville reducere billedkvaliteten i alle europæiske lande for at få datamængden ned.

Beslutningen kom efter en bøn fra EU-kommissær Thierry Breton, som havde haft samtaler med Netflix-CEO Reed Hastings for at få Netflix til at lade være med at streame videoindhold i HD for at “sikre internetadgang for alle”.

Nu bekræfter både Apple, Amazon, Facebook, Instagram og YouTube, at de også med øjeblikkelig virkning vil sænke opløsningen for at undgå et totalt internetnedbrud i Europa på grund af coronakrisen. Det skriver The Verge.

Blandt andet Apple TV+, som ellers streamer i 4K-opløsning og HDR, har nu kraftigt skruet ned for billedkvaliteten. Det bekræftes af 9to5mac, som har kigget kvaliteten efter i sømmene og rapporterer, at forskellen er tydelig.

Vi skal regne med med dårlig billedkvalitet fra Apple TV+ de kommende 30 dage, skriver 9to5mac.com. (Foto: 9to5mac.com)

Ikke nødvendigt

Internetudbyderne kan godt mærke det ekstra pres fra de mange brugere, som i øjeblikket arbejder hjemme og i det hele taget bruger endnu mere tid foran en skærm end normalt, men infrastrukturen i Danmark kan godt holde til presset, siger bl.a. Telenor ifølge Berlingske Tidende.

Ikke desto mindre overvejer også Danmarks Radio, som med DRTV er Danmarks største streamingtjeneste, at nedskalere billedkvaliteten.

“Indtil videre er der ikke kapacitetsproblemer i Danmark, som vi oplever det. Men hvis de danske internetudbydere skulle opleve kapacitetsproblemer i deres net med den stærkt stigende aktivitet fra de mange hjemmearbejdende og mere streaming, går vi naturligvis i dialog med dem, så vi sammen med DRs streamingleverandør kan hjælpe med at håndtere situationen,” siger Mikkel Müller, underdirektør for teknologi hos DR, til Berlingske Tidende.

“Vi har mulighed for at nedskalere billedkvaliteten af vores livesignal på DRTV, som er det område, hvor efterspørgslen er steget mest, så vi medvirker til, at danskerne har adgang til de vigtige informationer på internettet i denne særlige tid,” siger Mikkel Müller.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.