Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Mordet i Venedig kommer på Disney+

Nu kan du snart streame Branaghs tredje Poirot-film, Mordet i Venedig.

Skrevet af / 18/11/2023 - 08:33
Mordet i Venedig kommer på Disney+

Den tidligere Shakespeare-fortolker, den britiske gentleman-instruktør (og skuespiller) Kenneth Branagh, har nu valgt endnu en britisk forfatter, der skal sætte præg på hans filmologi.

Krimi-dronningen Agatha Christie (1890-1976) skrev i alt 33 romaner om den kloge belgiske mesterdetektiv Hercule Poirot, for evigt udødeliggjort af den arketypiske David Suchet i utallige TV-serier og -film.

Michelle Yeoh, “A Haunting in Venice” (Foto: Walt Disney)

Den første Poirot-film fra Branagh udkom allerede i 2017, baseret på en af ​​Christies mest kendte romaner, Mordet i Orientekspressen. Her forenede Branagh moderne filmteknik og historiefortælling med et lidt forældet krimiplot, med et ikke helt holdbart resultat.

Læs også Mordet i Orientekspressen Kenneth Branagh serverer et visuelt festfyrværkeri af en Christie-klassiker. Historien er derimod ikke særlig festlig.

Et par år senere kom den lidt mere moderniserede efterfølger, Døden på Nilen. En kulørt og spektakulær cinematisk banket med et imponerende ensemble af skuespillere og et spændende mordmysterie.

Branaghs tredje Poirot-film, Mordet i Venedig (A Haunting in Venice), blev så vist i biograferne i sommers, stadig en lille smule corona-udsat. Nu kan du så lige straks streame den på Disney+.

 

Manuskriptet (skrevet af Michael Green) er baseret på Christie-romanen Hallowe’en Party fra 1969 (udgivet på dansk som Det forkerte vidne, 1971, og i en ny oversættelse med titlen Jeg så et mord, 2014), og i filmen flyttes handlingen fra den lille britiske by Woodleigh Common til det markant mere mystiske Venedig. Begivenhederne foregår i perioden lige efter Anden Verdenskrig.

En pensioneret og ferierende Poirot (Kenneth Branagh) møder sin amerikanske veninde, krimiforfatteren Ariadne Oliver (Tina Fey), som overtaler ham til at deltage i en overnaturlig seance for at afsløre en påstået svindler.

A Haunting in Venice (Foto: Walt Disney)

Det drejer sig om en lille overklassepiges tragiske død og hendes desperate mor (Kelly Reilly, Yellowstone), som ønsker at komme i kontakt med sin afdøde datter.

Det meste af handlingen er hensat til et dystert palazzo langs kanalen, som bærer på en mørk baggrund med både spøgelser og svindelnumre. På selveste Halloween kulminerer aftenen så i et bestialsk mord.

A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE
<
>
A Haunting in Venice (Foto: Walt Disney)

Mordet i Venedig er nærmest et kammerspil, der næsten udelukkende foregår inden for de fire klaustrofobiske vægge i det rædselsvækkende kanalpalads, og med en broget besætning af mordmistænkte, som Poirot ikke vil slippe ud, før morderen er afsløret. Her er der op til flere personer, der har noget at skjule…

Endnu en gang må han gå metodisk, systematisk og logisk til værks for at afsløre morderen.

Kenneth Branagh, “A Haunting in Venice” (Foto: Walt Disney)

Branagh er selv ansvarlig for instruktionen, og figurerer også som producer.

I hovedrollerne ser vi Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey), Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird (Mayor of Kingstown), Riccardo Scamarcio og Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once).

Læs også Mordet i Orientekspressen Kenneth Branagh serverer et visuelt festfyrværkeri af en Christie-klassiker. Historien er derimod ikke særlig festlig.

Filmen får premiere på Disney+ allerede i næste uge, den 22. november.

A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE A HAUNTING IN VENICE
<
>
A Haunting in Venice (Foto: Walt Disney)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Harrison Ford træder ind i Marvel-universet

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Scroll to Top