TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Mere nordisk jule(u?)hygge fra Netflix

Stjernespækket nordisk rollebesætning i den nye Netflix-serie 'Julestorm'.

forfatter
Publiceret 27/10/2022 - 10:30

Der er gået hele tre år siden den norske instruktør Per-Olav Sørensen tog det globale Netflix-publikum med storm, med den carmerende juleromantik i TV-serien Hjem til jul.

Sørensen er bestemt ingen nybegynder i Netflix’s univers; bag sig har han serier som Quicksand – Størst af alt (2019), og for mere nylig (den sært skuffende) Fenris, samt den fascinerende grundlæggelseshistorie om Spotify i The Playlist.

Læs også Skal musik være gratis? I en brydningstid præget af lovløshed, pirat-streaming og svigtende pladesalg så nogle svenske iværksættere en unik forretningsmulighed.

I november i fjor annoncerede Netflix at Sørensen gik i partnerskab med forfatteren Lars Saabye Christensen, for at producere en ny nordisk juleserie for Netflix. Nu er titlen og premieredatoen så klar.

Den nye dramaserie skal hedde Julestorm, og får global premiere den 16. december i år.

Julestorm sesong 1 1 7
Julestorm, 1. sæson (Foto: Netflix)

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

December 2022: En gruppe mennesker ankommer til Oslo lufthavn. Nogen for at byde sine kære velkommen, andre for at rejse hjem til sine familier, og atter andre for at flygte så langt væk fra julen som muligt. Men på en eller anden måde går juleplanerne helt galt. De er alle strandet i lufthavnen, og uret tikker – der er kun 24 timer til jul. Så hvad gør de…?

Læs også Får Johanne bid før jul? Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.

Manuskriptforfatterne er Per-Olav Sørensen, Lars Saabye Christensen og Jan Trygve Røyneland.

A Storm For Christmas A Storm For Christmas A Storm For Christmas Julestorm A Storm For Christmas A Storm For Christmas A Storm For Christmas A Storm For Christmas
<
>
Julestorm. [L to R] Alexandra Rapaport, Ida Elise Broch. Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Mini-serien vil bestå af seks 30-minutters afsnit, og får et omfattende, og varieret, nordisk skuespillerensemble:

Ida E. Broch, Dennis Storhøi, Jan G. Røise, Alexandra Rapaport, Jon Øigarden, Thea S. L. Næss, Maibritt Saerens, Ravdeep Singh, Hanna Ardéhn, Evelyn R. Osazuwa, Valter Skarsgård, Ibrahim Faal, Talia A. Lorentzen, Sus Wilkins, Ariadna Cabrol, Kyrre Hellum, Line Verndal, Ghita Nørby, Mattis Herman Nyquist, Iker P. Proskauer, Tiril W. Eeg-Henriksen, Carmen G. Pérez, Gard Øyen, Ina Svenningsdal og Oscar Jean.

Læs også Fascinerende dårlig! Med 'Fenris' forsøger Viaplay sig med et klodset indlæg i den betændte norske ulvedebat – og ender med at servere en fuldstændig uinteressant og uengagerende historie.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Se Havfruen genopstå! Endnu en live-spillefilm fra Walt Disneys righoldige skattekiste af animation er på trapperne.
Solid retro-krimi fra HBO Max Anden sæson om den klassiske L.A.-detektiv har fundet formen og stilen.
And the Oscar goes to ... Ruben Östlund modtog i januar tre anerkendende nominerings-nik fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I nat gik han (og resten af de nordiske nominerede) slukørede hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annoncerer premieredatoen for endnu en dansk originalserie.
Tillykke med kampdagen, kvinder! Vi fejrer kvindernes internationale kampdag - og giver dig i dagens anledning nogle gode tips til fabelagtige serier og film med stærke kvinder!
Følg Lyd & Billede