Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Mere nordisk jule(u?)hygge fra Netflix

Stjernespækket nordisk rollebesætning i den nye Netflix-serie 'Julestorm'.

Skrevet af / 27/10/2022 - 10:30
Mere nordisk jule(u?)hygge fra Netflix

Der er gået hele tre år siden den norske instruktør Per-Olav Sørensen tog det globale Netflix-publikum med storm, med den carmerende juleromantik i TV-serien Hjem til jul.

Sørensen er bestemt ingen nybegynder i Netflix’s univers; bag sig har han serier som Quicksand – Størst af alt (2019), og for mere nylig (den sært skuffende) Fenris, samt den fascinerende grundlæggelseshistorie om Spotify i The Playlist.

Læs også Skal musik være gratis? I en brydningstid præget af lovløshed, pirat-streaming og svigtende pladesalg så nogle svenske iværksættere en unik forretningsmulighed.

I november i fjor annoncerede Netflix at Sørensen gik i partnerskab med forfatteren Lars Saabye Christensen, for at producere en ny nordisk juleserie for Netflix. Nu er titlen og premieredatoen så klar.

Den nye dramaserie skal hedde Julestorm, og får global premiere den 16. december i år.

Julestorm sesong 1 1 7
Julestorm, 1. sæson (Foto: Netflix)

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

December 2022: En gruppe mennesker ankommer til Oslo lufthavn. Nogen for at byde sine kære velkommen, andre for at rejse hjem til sine familier, og atter andre for at flygte så langt væk fra julen som muligt. Men på en eller anden måde går juleplanerne helt galt. De er alle strandet i lufthavnen, og uret tikker – der er kun 24 timer til jul. Så hvad gør de…?

Læs også Får Johanne bid før jul? Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.

Manuskriptforfatterne er Per-Olav Sørensen, Lars Saabye Christensen og Jan Trygve Røyneland.

A Storm For Christmas A Storm For Christmas A Storm For Christmas Julestorm A Storm For Christmas A Storm For Christmas A Storm For Christmas A Storm For Christmas
<
>
Julestorm. [L to R] Alexandra Rapaport, Ida Elise Broch. Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Mini-serien vil bestå af seks 30-minutters afsnit, og får et omfattende, og varieret, nordisk skuespillerensemble:

Ida E. Broch, Dennis Storhøi, Jan G. Røise, Alexandra Rapaport, Jon Øigarden, Thea S. L. Næss, Maibritt Saerens, Ravdeep Singh, Hanna Ardéhn, Evelyn R. Osazuwa, Valter Skarsgård, Ibrahim Faal, Talia A. Lorentzen, Sus Wilkins, Ariadna Cabrol, Kyrre Hellum, Line Verndal, Ghita Nørby, Mattis Herman Nyquist, Iker P. Proskauer, Tiril W. Eeg-Henriksen, Carmen G. Pérez, Gard Øyen, Ina Svenningsdal og Oscar Jean.

Læs også Fascinerende dårlig! Med 'Fenris' forsøger Viaplay sig med et klodset indlæg i den betændte norske ulvedebat – og ender med at servere en fuldstændig uinteressant og uengagerende historie.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

0
Scroll to Top