TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Irma Vep kommer som serie på HBO Max til sommer

Oscar-vinderen Alicia Vikander har hovedrollen i ny dramaserie på HBO Max.

forfatter
Publiceret 28/04/2022 - 09:35

Til sommer kommer en ny originalserie fra HBO Max med Nordens førende kvindelige filmstjerne, den svenske yndling Alicia Vikander.

Vikander har medvirket i store internationale topfilm som Ex Machina, Spionen fra U.N.C.L.E., The Danish Girl (som hun velfortjent vandt en Oscar for), Jason Bourne, The Light Between Oceans (hvor hun mødte sin nuværende kæreste, Michael Fassbender), Tulipanfeber, Tomb Raider og The Green Knight.

Læs også Tidlig transkønnet Tidsrigtigt historisk drama tager dagsaktuel tematik op.

I den nye dramaserie Irma Vep får vi Vikander at se i hovedrollen som Mira. Serien er skabt, skrevet og instrueret af den Emmy-nominerede franske instruktør Olivier Assayas og baseret hans på egen film fra 1996.

Irma Vep 2 scaled 1
(Foto: HBO Max)

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“Mira (Alicia Vikander) er en amerikansk filmstjerne. Desillusioneret over sin karriere og et nyligt forlist forhold ankommer hun til Frankrig for at spille rollen som Irma Vep i en genindspilning af den franske stumfilmsklassiker Les Vampires. Skellene mellem Mira og den karakter, hun spiller, begynder langsomt at udviskes og smelte sammen i en atmosfære, der drypper af uhygge. Irma Vep afslører den usikre balance på grænsen mellem fiktion og virkelighed, kunstighed og autenticitet, kunst og tilværelse.”

Irma Vep 3 2048x1488 1
(Foto: HBO Max)

Ud over Vikander medvirker bl.a. Vincent Macaigne, Jeanne Balibar, Devon Ross, Lars Eidinger, Vincent Lacoste, Nora Hamzawi, Adria Arjona, Carrie Brownstein, Tom Sturridge, Byron Bowers, Fala Chen, Hippolyte Girardot, Alex Descas og Antoine Reinartz.

Executive producers er Olivier Assayas, Alicia Vikander, Sylvie Barthet, Daniel Delume, Ravi Nandan, Hallie Sekoff, Kevin Turen, Stuart Manashil, Sam Levinson og Ashley Levinson.

Irma Vep kommer til at bestå af otte timelange episoder og får global premiere på HBO Max den 7. juni.

la et mn oscar supporting actress 20160229
I 2016 vandt Alicia Vikander en Oscar for bedste kvindelige birolle for sin præstation i The Danish Girl. (Foto: Oscars.org)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Flere hurtige penge fra Sverige! Vi har længe glædet os til 2. sæson af Snabba Cash, som har premiere på Netflix i dag!
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.
Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.
Følg Lyd & Billede