Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

I efteråret er Joaquin Phoenix Napoleon – se traileren nu

Når efterårsmørket sænker sig, genforenes to filmikoner for igen at skabe magi på det store lærred.

Skrevet af / 11/07/2023 - 16:00
I efteråret er Joaquin Phoenix Napoleon – se traileren nu

Med sloganet: “He came from Nothing. He Conquered Everything” har Sony/Columbia og Apple TV+ søsat, hvad der tegner til at blive en af de vildeste historiske filmoplevelser nogensinde: NAPOLEON.

For 23 år siden gav den legendariske instruktør Sir Ridley Scott (Alien, Prometheus, Blade Runner) os en af vor tids bedste actiondramafilm, Gladiator.

Med Russell Crowe i hovedrollen og en intens Joaquin Phoenix som Cæsar genskabte han det episke romerrige ned til mindste detalje, indtil man kunne lugte sveden og smage støvet i munden fra den beskidte kælder i det frygtindgydende Colosseum.

Læs også Gladiator Endelig udsendes en af de mest savnede 4K-releases. Med Gladiator vækkede mesterinstruktøren Ridley Scott en uddød film genre til live igen – de store, episke film om mænd i sandaler såsom Ben Hur og Spartacus.

Ud over storslåede kampscener og et fascinerende historisk drama, fik vi et dybt menneskeligt drama med karakterer, vi troede på – og interesserede os for. Phoenix var formidabel som den forsmåede søn, der ikke fik sin fars anerkendelse – og endte med at slå ham ihjel.

Dette efterår genforenes Scott og Joaquin Phoenix. I Napoleon spiller Phoenix hovedrollen som den magtfulde Napoleon Bonaparte (1769-1821).

Nu er den vilde trailer her:

Ud over Phoenix ser vi Vanessa Kirby (Mission: Impossible) som kejserinde Joséphine, Ludivine Sagnier (Lupin), Cathrine Walker (som Marie-Antoinette), Ben Miles (The Crown), Matthew Needham, Ian McNeice, Paul Rhys og Youssef Kerkour i ledende roller.

Manuskriptet er skrevet af David Scarpa, som også stod bag Scotts All The Money in the World (2018).

Napoleon_3 Napoleon_5 Napoleon_4
<
>
Napoleon (Foto: Sony/Columbia / Apple TV+)

Filmen vil følge det franske militærgenis rejse til magtens tinde ( som kulminerede med, at han kronede sig selv (!) til kejser i 1804), via hans ustabile forhold til sin kone, kejserinde Josephine.

Det menneskelige drama vil selvfølgelig blive “krydret” med episke slag til lands og til vands, som vil understrege Napoleons hensynsløse ambitioner og unikke sind som militærstrateg.

Læs også Nådesløst familiedrama Sir Ridley Scott giver os endnu et skud filmkunst, idet han kaster sig over en af alle tiders rigeste mænd og kidnapningen af hans barnebarn.

At dømme efter traileren har vi virkelig noget at se frem til. Som sædvanlig med Scott ser det visuelt fantastisk ud, og Phoenix brillerer som den legendariske, iskoldt beregnende kejser, der stod bag krige (1803-1815), som rystede og formede hele det moderne Europa.

Napoleon (Foto: Sony/Columbia / Apple TV+)

Filmen er en samproduktion mellem Sony/Columbia og Apple TV+, men vil udelukkende blive vist i biograferne i en periode, før den kan streames (sandsynligvis i begyndelsen af 2024).

Biografpremieren er sat til den 20. november i år, blot et par dage før Scott fylder 86 år (!).

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Scroll to Top