Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Disney frigiver trailer til ny film om Den Lille Havfrue

Endnu en live-spillefilm fra Walt Disneys righoldige skattekiste af animation er på trapperne.

Skrevet af / 13/03/2023 - 23:01
Disney frigiver trailer til ny film om Den Lille Havfrue

Den 25. maj er der premiere på endnu en live action-spillefilm fra Walt Disney – baseret på en af underholdningsgigantens største animerede klassikere.

Det er H.C. Andersens Den lille havfruesom nu bliver ‘nyindspillet’med rigtige levende skuespillere.

Den første trailer blev frigivet i forbindelse med årets Oscar-ceremoni:

Filmen har dog længe før trailerens frigivelse skabt furore på de sociale medier på nettet, hvor trolls har skreget deres vrede ud over en sort (!) hovedrolleindehaver (Halle Bailey) og sat ‘Woke’-etiketten på den kommende film. 

Hovedrollen har vi intet at udsætte på, men efter at have set traileren, er vi afventende skeptiske overfor, hvad special effects-teamet hos Disney har fundet på denne gang.

Læs også Klassikeren i nye klæder Disney er kommet med en af deres største tegnefilmklassikere i en live action-version. Det kunne de godt have sparet sig.

Noget, man virkelig lykkedes med i den oprindelige animationsfilm, var visuelt at genskabe havet, bølgerne og livet under vandet på en nærmest magisk måde. Hvis traileren viser slutresultatet, minder det desværre langt mere om noget kunstigt effektmageri, spyttet ud af en computer.

Magien er tilsyneladende borte.

Den lille havfruen_5 Den lille havfruen_6 Den lille havfruen_2 Den lille havfruen_3
<
>
Den lille havfrue. (Foto: Walt Disney)

Animationsfilmen fra 1989 var en gigantisk succes for Disney og selve starten på den anden animations-guldalder for selskabet. Det ville være synd, hvis de ikke formår at give klassikeren den spillefilm, den fortjener.

Men vi må naturligvis vente til maj med afsige vores endelige dom

Læs også Stort udslip af Disney-klassikere Fra Snehvide til Frost.

Derudover kan vi ud fra traileren konstatere, at filmen lægger sig meget tæt op ad historien fra originalfilmen.

Den Lille Havfrue fortæller historien om Ariel, en smuk og livlig ung havfrue med stor eventyrlyst. Ariel, den yngste af kong Tritons døtre og den mest egenrådige, længes efter at få mere viden om verden udenfor havet, og da hun besøger overfladen, falder hun for den charmerende prins Eric. Havfruer har forbud mod at omgås mennesker, men Ariel vælger at følge sit hjerte. Hun indgår en aftale med den onde havheks Ursula, som giver hende en chance for at opleve livet på land, men som i sidste ende sætter Ariels liv – og hendes fars krone – i fare.

Musikken til sangene i filmen er komponeret af Oscar-vinder Alan Menken (Skønheden og Udyret), og teksterne af Howard Ashman samt nye tekster fra Lin-Manuel Miranda.

Den lille havfrue. (Foto: Walt Disney)

Udover Bailey i hovedrollen som Ariel er de ledende roller besat af Javier Bardem (Kong Triton), Melissa McCarthy (Ursula), Jonah Hauer-King (prins Eric), Daveed Diggs (Sebastian), Jacob Tremblay (Flounder), Awkwafina (Scuttle) og Simone Ashley (Indira).

Instruktøren er Rob Marshall (Chicago, Into the Woods).

Den lille havfrue. (Foto: Walt Disney)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top