TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Borgen lever videre på Netflix

Nu er Netflix-premieredatoen for den nye version af den danske successerie klar.

forfatter
Publiceret 15/03/2022 - 16:06

For to år siden annoncerede streaming-giganten Netflix, at de ville puste nyt liv i den danske successerie Borgen i samarbejde med DR. I år kom Borgen – Riget, magten og æren så, der er en selvstændig fortsættelse af de tidligere tre sæsoner af det politiske drama.

Den nye version af serien havde premiere på DR den 13. februar, og indtil videre er der kommet fem ud af i alt otte afsnit. Næste afsnit har premiere den 18. marts.

Den 14. april kommer Borgen – Riget, magten og æren på Netflix i de nordiske lande, og fra den 2. juni kan den nye serie ses i resten af verden.

Borgen sesong 1 9
Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i Borgen – Riget, magten og æren. (Foto: Netflix)

I fortsættelsen følger vi igen Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hendes medarbejdere og de medier, der har ansvaret for at dække hende.

Nyborg er nyudnævnt udenrigsminister, da et olieselskab pludselig finder olie i Grønland. Det bliver starten på en international magtkamp i Arktis, hvor den erfarne politiker gang på gang må acceptere, at Danmarks trods sit forhold til Grønland er den mindste spiller blandt de internationale stormagter.

Den nye serie følger også Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen), der efter at have været Birgittes kommunikationschef har fået job som nyhedsredaktør på en landsdækkende TV-kanal.

Borgen sesong 1 3 Borgen sesong 1 10 Borgen sesong 1 4 Borgen sesong 1 5 Borgen sesong 1 6 Borgen sesong 1 7 Borgen sesong 1 8 Borgen sesong 1 11 Borgen sesong 1 2 Borgen sesong 1 12 scaled 1
<
>
(Foto: Netflix)

Ud over Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen ses Mikkel Boe Følsgaard, Nivi Pedersen, Svend Hardenberg, Lucas Lynggaard Tønnesen, Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Darren Pettie i bærende roller.

Desuden vender Søren Malling, Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff, Lars Mikkelsen, Laura Allen Müller Smith, Jens Albinus, Lars Knutzon, Peter Mygind, Morten Kirkskov og Angunnguaq Larsen tilbage fra den oprindelige serie.

Læs også På jagt efter mening En skelsættende oplevelse sender Julie på jagt efter en mening med det meningsløse liv i den første danske originalserie fra HBO Max.

Borgen – Riget, magten og æren er produceret af SAM Productions for DR i samarbejde med Netflix. Serieskaber Adam Price (Kastanjemanden, Ragnarok) er fortsat hovedforfatter, og Per Fly (Bænken) for står instruktionen af de to første afsnit. Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia) er executive producer.

Christian Rank, DR’s dramachef, siger om den nye serie:

Borgen er en unik dansk historie om politiske og personlige dramaer, som udspiller sig mellem de mennesker, der er ansvarlige for at styre vores land. Vi er meget glade for at kunne bringe Borgen og dens personer til live igen sammen med Netflix. Vi glæder os til igen at besøge universet og figurerne for at fortælle en nutidig og højaktuel historie om et varmt politisk emne med internationale implikationer.”

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede