TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Borgen genopstår – på Netflix

Den legendariske danske TV-serie får nyt liv hos den amerikanske streaming-gigant.

Netflix og DR annoncerede i dag, at Borgen genopstår – på Netflix. Borgen er, som de fleste danskere ved, en politisk dramaserie med Sidse Babett Knudsen (der også har medvirket i Westworld) og Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollerne. Serien er skrevet af Adam Price for Danmarks Radio.

1. sæson blev vist i 2010, 2. sæson i 2011 og 3. sæson i 2013. Serien blev solgt til mere end 80 lande globalt, deriblandt Norge og i Sverige, og vandt flere priser, bl.a. BAFTA-prisen og Prix Italia.

(Foto: DR)

I første omgang vil de tre første sæsoner af Borgen blive tilgængelige på Netflix senere i år, og helt nye episoder af det kritikerroste politiske drama lanceres i 2022.

Den nye Borgen, der får premiere på DR, før den bliver tilgængelig på Netflix over hele verden, genforener det kreative team bag serien. Det inkluderer serieskaber Adam Price og hovedrolleindehaverne Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg og Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark.

(Foto: DR)

I 4. sæson følger vi den nyudnævnte udenrigsminister Birgitte Nyborg, hendes stab samt en række politiske journalister. Serien vil også fokusere på Katrine Fønmark, som efter at have været Birgittes pressechef er blevet nyhedschef for en stor, landsdækkende TV-kanal.

Borgen er en unik dansk historie om det politiske og personlige drama, der udvikler sig omkring de mennesker, der regerer vores land. Vi er meget glade for, at vi i partnerskab med Netflix kan give Borgen og dens figurer en fortsættelse. Vi er meget begejstrede for, at vi nu får mulighed for at give universet og karakterne nyt liv i en sæson, hvor vi sætter fokus på et højaktuelt tema i dansk politik, der kan have stor betydning for Danmarks position i verdenssamfundet,” siger DR’s dramachef, Christian Rank.

 

“For ti år siden var Borgen med til at redefinere det internationale TV-landskab ved at vise, at gode historier kan komme hvor som helst fra og blive elsket overalt. Vi er utrolig stolte over at gå sammen med DR og hele det kreative team for at bringe dette internationale fænomen tilbage og give Borgen-fans mulighed for at blive grebet endnu en gang,” siger Lina Brouneus, direktør for Co-Productions & Licensing hos Netflix.

Borgen vil blive produceret af det dansk produktionsselskab SAM Productions og skrives fortsat af Adam Price (Borgen, Ragnarok). Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia) er executive producer, og Stine Meldgaard Madsen (Ragnarok, Mercur) er producer.

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video En uge før Netflix lancerer sin første norske originalserie, inviterede streaming-giganten til gallapremiere i Oslo.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.