Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bill Skarsgård som sagnomspundet svensk gangster på Netflix

Netflix begynder snart indspilningerne af en ny dramaserie baseret på Stockholm-syndromets oprindelse.

Skrevet af / 13/05/2020 - 16:11
Bill Skarsgård som sagnomspundet svensk gangster på Netflix

Denne uge annoncerede Netflix, at endnu en svensk originalserie er på vej fra streaming-giganten: Clark.

Det er en dramaserie i seks dele, der omhandler den legendariske svenske gangster Clark Olofsson, som begik røverier over hele Europa og gentagne gange stak af fra diverse fængsler. Et bankrøveri i Stockholm, som Olofsson var involveret i, var oprindelsen til begrebet Stockholm-syndrom.

Clark Olofsson spilles af Bill Skarsgård, der er søn af den legendariske svenske skuespiller Stellan Skarsgård. Skarsgård junior fik sit store gennembrud som uhyggelig klovn i genindspilningen af Stephen King-klassikeren It (2017) og har de senere år bl.a. gjort sig bemærket i HBO-serien Castle Rock.

Til efteråret kan han ses i den kommende Netflix-film The Devil All the Time og i Sundance-hittet Nine Days. Den 29-årige Skarsgård havde også en lille rolle i Deadpool 2 og har tidligere lagt stemme til Mumitrolden i en engelsk version. På Clark er han også producer.

Den virkelige Clark Olofsson. (Foto: Netflix)

Den svensksprogede serie er baseret på sandheder og løgne i Clark Olofssons selvbiografi og viser Olofsson fra hans yngre dage til i dag.

Den berygtede gangster startede sin kriminelle løbebane i 1960’erne og blev en af de mest kontroversielle personligheder i datidens Sverige. Olofsson er bl.a. dømt for narkohandel, mordforsøg, overfald, tyveri og bankrøveri, og har tilbragt mere end halvdelen af sit liv bag tremmer. Han har efterladt sig traumer, hjertesorg, skuffelse og generel ødelæggelse.

I 1970’erne opstod begrebet Stockholm-syndrom i forbindelse med et mislykket bankrøveri i Stockholm, hvor Clark Olofsson deltog, og siden har han opretholdt en position som kendiskriminel ved at narre hele Sverige til at forelske sig i ham. Præcis som han har ønsket.

Læs også Hemsworth slår alle rekorder Der er kun én konge af Netflix: Chris Hemsworth.

Manuskriptet er skrevet af Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius og Jonas Åkerlund, mens Åkerlund instruerer serien, som bliver produceret af Scandinavian Content Group.

Clark er historien om en meget politisk ukorrekt mand, der har levet et meget politisk ukorrekt liv. Det er sådan en historie, jeg altid kigger efter – en ultravoldelig, vittig, følelsesladet, ægte og surrealistisk biografi, der sætter et ansigt på Stockholm-syndromet og røveriet på Norrmalmstorg. Det handler om hele hans liv, og hvad der gjorde ham til den, han er – sandheden og løgnene bag hans utrolige karriere. Bill Skarsgård er perfekt til rollen og vil selv gå til den med Stockholm-syndrom,” siger Åkerlund.

Bill Skarsgård skal spille Clark Olofsson. (Foto: Netflix)

“På godt og ondt er Clark Olofsson et af Sveriges mest farverige og fascinerende mennesker. Jeg tager denne udfordring op med skrækblandet fryd og tror, at med Jonas og Netflix i ryggen kan vi fortælle en banebrydende historie med et tempo og en galskab, som vi måske ikke har set på TV før. Clarks liv og historie er så utrolig forskruet, at det ville få selv Martin Scorsese til at rødme,” siger Bill Skarsgård.

Clark har endnu ikke fået en officiel premieredato, men vil blive udsendt på Netflix i løbet af 2021.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top