TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Amazon Prime Video øger indsatsen i Norden

Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.

forfatter
Publiceret 01/03/2021 - 16:47

E-handelsgiganten Amazon gør mere end at levere varer lige til døren: De er også blevet storleverandør af film og serier via Amazon Prime Video.

Amazons streaming-tjeneste har allerede været tilgængelig globalt i nogle år, men nu ser det ud til, at de for alvor retter fokus mod Norden. Selskabet lancerede i dag en ny marketingkampagne samt et samarbejde med filmdistributøren Eros STX om indhold.

“Vi er glade for at øge vores indsats til kunder i Norden og tilbyde dem nye og eksklusive film og TV-serier på lokalt sprog, lokal betaling og meget mere,” siger Martin Backlund, Head of Content UK & Nordics, Amazon Prime Video.

“Med adgang til en række prisvindende, eksklusive Amazon Originals, de nyeste film samt en masse fanfavoritter i vores box sets og film franchises vil vi fortsætte med at investere i god og eksklusiv underholdning til Prime Video for at tilbyde brugere i Danmark stor værdi for pengene.”

Læs også God, billig og stærk på filmklassikere Hos Amazon kan du boltre dig i et stort udvalg af (amerikansk) filmindhold og god kvalitet til en rimelig pris.

Amazon Prime Video: Stor på filmer og serier

Vi har tidligere testet Amazon Prime Video op imod konkurrenter som Netflix, Disney+ og HBO, hvor vi fandt, at tjenesten holder et højt teknisk niveau på lyd og billede, ud over et bredt udvalg af kendte filmklassikere og serier. Derimod savnede vi mere originalt, eksklusivt og ikke mindst lokalt produceret indhold. Hvem ved, måske kan det bedre sig fremover?

Nye film fra ErosSTX

Ud over at tilbyde mere originalt Amazon Original-indhold har selskabet fået en eksklusiv aftale med ErosSTX i Norden. Det indisk-amerikanske produktionsselskab sidder på rettighederne til en række profilerede film, bl.a. The Mauretanian med Jodie Foster og Benedict Cumberbatch i hovedrollerne.

Senere på året kommer også den kritikerroste I Care A Lot med Rosamund Pike, Guy Ritchies unavngivne spion-thriller med Jason Statham, Hugh Grant og Josh Hartnett samt action-thrilleren Cop Shop med Gerard Butler.

Her er listen over eksklusivt Amazon Originals-indhold, der bliver tilgængeligt i løbet af 2021:

 • The Boy from Medellin
 • Coming to America 2 (5. marts)
 • Cruel Summer
 • The Grand Tour, Season 4: 3rd Special
 • Invincible (26. marts)
 • Jeremy Clarkson’s Farm
 • Modern Love, Season 2
 • Panic
 • Solos
 • Sound of Metal
 • Them
 • Tom Clancy’s Without Remorse (30. april)
 • The Underground Railroad (14. maj)

Ingen prisstigning

Selv om Amazon Prime Video nu vil øge udvalget af indhold, er der ikke varslet nogen prisstigning foreløbig. Danske kunder, der opretter en Prime Video-konto, betaler stadig 45 kroner om måneden efter en syvdages prøveperiode.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
House of the Dragon: Handlingen lækket Handlingen i alle afsnit af den nye HBO-serie House of the Dragon er blevet lækket på Reddit.
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend