Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Biograffilm flyttes til Viaplay

Corona-lukkede biografer skaber undtagelsestilstand i filmland.

Skrevet af / 19/03/2020 - 15:18
Biograffilm flyttes til Viaplay

Tidligere i marts blev det annonceret, at den nyeste James Bond-film, No Time to Die, fik udsat sin premiere fra april til engang i efteråret på grund af corona-udbruddet. Nu hvor alle biografer er lukket, tager filmselskaberne nye, kreative metoder i brug for at nå ud til det filmhungrende publikum.

Læs også: James Bond slået ud af corona

b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8
<
>
The Invisible Man. (Foto: Universal)

Biografer i hele Norden er blevet tvunget til at lukke dørene på grund af coronavirus, hvilket medfører, at en række film, der skulle have været vist i biograferne i marts, ikke bliver set. Men nu har NBC Universal truffet en historisk beslutning ved at gøre to biografaktuelle film tilgængelige til leje på Viaplay. Normalt går der omkring fire måneder, før nye film kommer ud på leje- og købemarkedet.

Fra fredag den 20. marts bliver filmene Emma og The Invisible Man tilgængelige til leje digitalt for 189 kroner (svarende til to biografbilletter) på streaming-tjenesten Viaplay.

 

“Det, vi gør her, er helt unikt, og det er fantastisk, at NBC Universal vælger at udsende disse film tidligt på Viaplay. Vi betræder nyt land, når vi bryder med det traditionelle biografvisningsvindue for at give alle derhjemme mulighed for at se film, som de havde planlagt at se på biografen sammen,” siger Filippa Wallestam, Chief Content Officer i NENT Group, der står bag Viaplay.


Emma
er et britisk romantisk drama baseret på Jane Austens roman fra 1816, og The Invisible Man er en gyserfilm i moderne klæder baseret på H.G. Wells’ roman af samme navn fra 1897. Begge film nåede lige at have premiere i Danmark, før biograferne lukkede den 12. marts.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top