Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tesla Model 3 med blå blink og sirener

I deres søgen efter et grønnere udrykningskøretøj tester det britiske politi nu Tesla Model 3. Med lovende resultater.

Skrevet af / 28/12/2021 - 16:42
Tesla Model 3 med blå blink og sirener

I september skrev vi, at Ford Mustang Mach-E var ved at blive testet som ny politibil i Storbritannien. Politiet dér ønsker nemlig et grønnere CO2-fodaftryk. Nu er det så Teslas tur, og det er Model 3, der er den aktuelle kandidat.

Læs også Freeze! Police! Metropolitan Police Force vil have elbiler Det er på tide med "grønnere" politibiler. Og med Mustang Mach-E kan strømerne rykke ud med raketfart!

0-100 km/t på 3,4 sekunder

Med 0-100 km/t på 3,4 sekunder er Tesla Model 3 Performance hurtigere end Mustang Mach-E GT, og en rækkevidde på op til 530 km (ifølge WLTP) gør den helt klart til en kapabel bil, som til og med burde kunne holde trit med Ferrari og Maserati – hvis skurkene da ikke kører hurtigere end Model 3’s topfart på 261 km/t. Hvilket for en ordens skyld er 61 km/t hurtigere end Mustang Mach-E GT.

(Foto: Tesla)

Tesla Model 3: Et kapabel udrykningskøretøj

Heldigvis består en politipatruljes hverdag af langt mere overkommelige opgaver end at eftersætte lovovertrædere. Og som patruljevogn og til det daglige arbejde med at rykke hurtigt ud til gerningssteder og opretholde ro og orden i samfundet er ydelsen mere end god nok.

Ikke mindst er Model 3 en prisgunstig bil, som i modsætning til fossilbiler ikke kræver meget anden vedligeholdelse end bremser og dæk. Så er der nok budget til helikopterstøtte ved de mere krævende biljagter …

Hvilken bil Metropolitan Police Force ender med som sit nye udrykningskøretøj, vides endnu ikke. Bliver det Ford Mustang Mach-E GT, Tesla Model 3 Performance – eller en helt tredje?

Kilde: Driving

(Foto: Tesla)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top