Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mustang Mach-E kan blive Storbritanniens nye politibil

Det er på tide med "grønnere" politibiler. Og med Mustang Mach-E kan strømerne rykke ud med raketfart!

Skrevet af / 12/09/2021 - 20:52
Mustang Mach-E kan blive Storbritanniens nye politibil

Det britiske politi er på udkig efter en mere miljøvenlig politibil og har henvendt sig til flere producenter, deriblandt Ford.

Ford har svaret med en konceptversion af Mustang Mach-E Standard Range med firehjulstræk. Der er også planer om testvarianter af deres Long Range-modeller – enten med baghjulstræk eller firehjulstræk. Med de største batteripakker får politiet længere rækkevidde og derfor et bredere anvendelsesområde og mere kapacitet til politioperationer.

Men spørgsmålet er, om ikke GT-versionen vil være den mest relevante, hvis politiet skulle vælge Ford. Den klarer nemlig 0-100 km/t på 3,7 sekunder, hvilket burde give skurkene kam til deres hår.

Læs også Slip vildhesten løs! Fords historie har budt på flere uværdige bærere af Mustang-navnet. Det her er ikke en af dem.

Blå blink går ikke ud over rækkevidden

Ford har allerede udviklet en løsning til strøm til konceptbilens blå blink, sirener og andet højteknologisk udstyr.

“Den elektriske rækkevidde vil forblive den samme, da udstyret får strøm fra bilens 12 volt batteri og ikke de batterier, der bruges til fremdrift. Længere fremme i udviklingen af ​​bilen vil vi se på muligheden for at udvide batterikapaciteten for at kunne udstyre den med endnu mere udstyr,” siger Terry Adams, der er Blue Light Direct Sales Manager hos Ford i Storbritannien og Irland.

(Foto: Ford)

Specielle materialer

Konverteringen af den originale Mustang Mach-E er lavet af Fords partner for konvertering til udrykningskøretøjer, Safeguard SVP. De har bl.a. udstyret konceptbilen med skræddersyede plader og beslag, så operationel tjeneste vil påføre bilen minimal skade. Al belysning er LED, som kræver meget lidt strøm.

Selve mærkningen eller “uniformeringen” af politibilen er også unik. For første gang tages særlige materialer i brug, der skal maksimere politibilens synlighed både nat og dag, inden for de gældende krav.

Mustang Mach-E: Lyd fra Bang & Olufsen

Hvis Metropolitan Police vælger Mustang Mach-E, vil de desuden kunne nyde deres frokostpauser uden for donut-butikkerne med musik fra det fabelagtige Bang & Olufsen-lydanlæg. Som har ti højttalerenheder, inklusive subwoofer og centerhøjttaler, og lyd justeret på eminent vis af Harmans ingeniører.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

Brugte Teslaer falder i værdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI'en er tilbage

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Robot-taxi-tyveriforsøg i Los Angeles slår fejl

Smart #3 er en lækkerbisken

Her er Peugeots vigtigste bil

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

0
Scroll to Top