TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu kan du få Sonos-lyd til bilen

Ja, du læste rigtigt! Audi Q4 e-tron bliver den første model med bilstereo fra Sonos.

forfatter
Publiceret 10/03/2021 - 17:23

Audi har en lang tradition for at tilbyde opgraderede lydanlæg i deres bilmodeller. Her kan man normalt vælge imellem Bose og Bang & Olufsen som premium-alternativ. Til den kommende Q4 e-tron har Audi imidlertid fundet en ny samarbejdspartner: Ingen ringere end Sonos!

as2 as3 as4 as5 as6
<
>

Sonos bilstereo?

Sonos har netop lanceret den nye bærbar højttaler Roam, men nu viser det sig, at de også har større ting på vej. Samarbejdet med Audi er det første inden for billydens verden.

Sagen forholder sig således: Audi offentliggjorde for nylig nye billeder af den kommende Q4 e-tron, og her kan man ane Sonos’ logo i interiøret. Sonos har senere bekræftet, at Q4 e-tron bliver den første bil, der får Sonos-lyd i kabinen.

Læs også Sonos-hovedtelefoner i 2021? Rygterne vil vide, at Sonos lancerer sine første hovedtelefoner i 2021. Sådan kan de komme til at se ud!

Sonos-anlægget skal i første række leveres til den nye Audi Q4 e-tron, men ifølge Sonos’ CEO, Patrick Spence, vil de også kunne tilbyde lydsystemer til andre bilfabrikanter:

“Vi vil gerne være til stede i alle de forskellige lydkategorier, og her er bilområdet stort,” skal Spence have sagt under et investorarrangement. “Vores første partnerskab med henblik på at bringe vores lydoplevelse til biler er med Audi.”

Sonos-chefen sagde videre, at yderligere detaljer om Audi-partnerskabet vil blive annonceret “snart” – sandsynligvis ved Q4 e-trons lanceringsarrangement i april.

Nøjagtige specifikationer og funktioner på Sonos-anlægget – såsom antal højttalere, watt, surround-kanaler osv. – er ikke offentliggjort endnu, men vi antager, at det i hvert fald kan kommunikere og synkroniseres med Sonos-app’en, så man kan høre den samme musik og de samme playlister i bilen som derhjemme. Måske også Sonos Radio?

“Vi kan bekræfte, at vi arbejder sammen med Audi om et nyt audio partnership. Samarbejdet vil give Sonos-tunet lyd i den nye Q4 e-tron. Vi har mere information at dele i nær fremtid,” siger Sonos’ nordiske PR-repræsentant, Sabrina Krim, til Lyd & Billede.

Arealet for AR-visningen svarer til en skærm på ca. 70 tommer. Q4 e-tron har også den største MMI-skærm i en Audi hidtil: En 11,6 tommers skærm med en opløsning på 1763 × 834 pixel. (Foto: Audi)

Audi Q4 e-tron: 70 tommers AR-display

Ud over Sonos-lyd skal Audi Q4 e-tron have flere lækkerier at byde på, deriblandt en ny Augmented Reality-skærm (AR), der viser navigationsdata, fart og anden information direkte i forruden. Nogle af assistentsystemerne vises som dynamiske projiceringer på vejen, ca. ti meter foran bilen. Det skal hjælpe føreren, især under dårlige og krævende sigtforhold.

Kilde: Protocol via The Verge

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth sikrer dækkene Der findes en app til det: Hold øje med dæktrykket på cyklen digitalt.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend