Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mere nyt om den kommende Renault 5-lancering

Allerede i februar får den premiere, og nu har Renault offentliggjort tal for rækkevidden.

Skrevet af / 04/12/2023 - 15:50
Mere nyt om den kommende Renault 5-lancering

Der er mange nyheder fra franske Renault lige nu. For bare to uger siden kunne vi fortælle, at den lille Twingo igen bliver en elbil, og at den bliver rigtig billig. Nu frigiver virksomheden flere detaljer om den kommende Renault 5 elbil, endnu en klassiker i en moderne version.

Læs også Den elektriske Renault 5 vintertestes under hårde forhold Renaults kompakte elbil R5 kommer næste år, og lige nu bliver den testet i Avidsjaur i det nordlige Sverige for at sikre, at alt fungerer under skandinaviske forhold.

Renault 5 er meget tættere på lancering end Twingo, så meget, at vi i april skrev om bilen (forklædt som Clio), der gennemgik vintertest i Nordsverige. Så fik vi at vide, at den nye elektriske Renault 5 vil erstatte Renault ZOE i størrelsesklassen. Og at den er baseret på den dengang helt nye elbilplatform CMF-B EV, som er 30 procent billigere at fremstille end den, ZOE bruger. Årsagen er, at den er baseret på den CMF-platform, der findes i Clio med forbrændingsmotor.

Renault 5 E-Tech electric er et kult-ikon, der er ombygget til moderne tider,” Fabrice Cambolive, CEO Renault.

Med en længde på kun 3,92 meter skulle den være en fremragende bybil, og batteriet på 40 kWh er helt tilstrækkeligt til pendling. Men nu siger Renault, at den også kan udstyres med et 52 kWh-batteri, som vil give den en rækkevidde på op til 400 kilometer.

R5a R5c R5b
<
>
(Foto: Renault)

Med sit adrætte format og multilink-affjedring siger Renault, at den vil være en fornøjelse at køre. Designmæssigt har den fået markante forlygter, som gør Renault 5 let genkendelig, og lodrette baglygter, som strækker sig ud til sidepanelet. Af indlysende grunde er det karakteristiske luftindtag på motorhjelmen forsvundet og er nu erstattet af en opladningsindikator, der signalerer, at Renault 5 E-Tech electric er en moderne bil.

Renault 5 får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève i februar 2024 og kommer til at koste omkring 25.000 euro.

Læs også:

Renault Twingo bliver elbil igen

Og den bruger næsten ingen strøm.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top