Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Renault Twingo bliver elbil igen

Og den bruger næsten ingen strøm.

Af / 16/11/2023 - 09:41
Renault Twingo bliver elbil igen

Den kommende mikrobil fra Renault bliver designet og bygget i Europa, og den bliver Renaults svar på de kinesiske mikrobiler. Renault-chefen Luca de Meo kalder den elektriske Twingo for en “silver bullet” for bæredygtig mobilitet.

Renault Twingo skal være svaret på efterspørgslen efter elektriske småbiler, som ikke mangler rækkevidde. Luca de Meo sagde i en præsentation på Renaults Capital Markets Day, at bilen vil få den mest effektive drivlinje i sin klasse – og koste under 20.000 euro.

twingo
Foto: Renault

Samtidig fortalte de Meo, at Renault er ved at etablere et separat selskab med ansvar for elbiler, som meget rammende har fået navnet Ampére efter den franske fysiker, der lagde navn til måleenheden for elektrisk strøm.

Luca de Meo talte om, at den nye Twingo vil bruge så lidt som 10 kWh / 100 km, dvs. 1 kWh pr. kilometer. Bilen vil koste halvt så meget at producere som en SUV i C-segmentet og have 75 procent lavere CO2-udledning i løbet af sin levetid end gennemsnittet for solgte elbiler i 2023.

twingo 4
Foto: Renault

Designet er mere tro mod originalen fra Patrick Le Quément, som designede den første model, der blev lanceret i 1992. Forlygterne, der ligner frøøjne, og de tre luftindtag på motorhjelmen er videreført i det nye Twingo-design. I modsætning til originalen bliver den elektriske version en femdørs mikrobil, sandsynligvis med forhjulstræk. Og ikke baghjulstræk med hækmotor, som den nuværende version med stempelmotor har.

Annonce

Den blev faktisk produceret i en elektrisk version kaldet Twingo Z.E., som havde en rækkevidde på mellem 180 og 250 kilometer.

Renault
Foto: Renault

Den kommende elektriske version bliver en erstatning for Zoe, som mange kender, og en mindre bil end Renault 5, som bliver lanceret i 2024. De Meo fortalte også, at Ampére/Renault planlægger yderligere to elektriske modeller ud over Twingo, nemlig 5’eren og en Renault 4 samt de allerede annoncerede Megane E-Tech og Scenic E-Tech.

Twingo’en kan blive lanceret i slutningen af 2025 eller i begyndelsen af 2026.

Læs også Den elektriske Renault 5 vintertestes under hårde forhold Renaults kompakte elbil R5 kommer næste år, og lige nu bliver den testet i Avidsjaur i det nordlige Sverige for at sikre, at alt fungerer under skandinaviske forhold.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

700 km rækkevidde!

Mere effektive Tesla-batterier kommer i 2026

Ny Peugeot E-408

Kompakt Skoda Elroq klar til det danske marked

Dyr terrængående elcykel skal matche dyr elektrisk SUV

Elscooter til terrænet

Nissan vil skabe en elektrisk GT-R

Hvad skete der med elbilrevolutionen?

Endelig: Håndfri kørsel i Europa

750 km rækkevidde og indbygget ChatGPT

Nissan trimmer Ariya

Tesla Cybertruck til tjeneste!