Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mercedes EQA: Familiebil med Burmester-lyd?

Mini-SUV’en fra Mercedes kan få kraftig lyd indvendig.

Skrevet af / 11/11/2020 - 09:35
Mercedes EQA: Familiebil med Burmester-lyd?

Mercedes planlægger et væld af helelektriske modeller inden 2025, og mindst to af dem kommer allerede i 2021: Superbilen EQS og den kompakte SUV EQA.

Læs også Luksusbil med luksuslyd Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

Mercedes EQA bliver en kompakt familie-SUV baseret på hybridmodellen GLA og vil sandsynligvis komme i en version med firehjulstræk og elmotor på både for- og bagaksel. EQA skulle efter planen lanceres allerede i år, men blev for nylig udsat til 2021, ifølge Autocar.

I mellemtiden foregår der en masse testning af bilen på veje og baner rundt om i verden. Engelske Auto Express har allerede offentliggjort en række fotos af EQA-prototypen.

(Foto: Mercedes-Benz)

Får sandsynligvis Burmester-lyd

Præcis hvilket lydanlæg man kan specificere til EQA, har Mercedes endnu ikke offentliggjort. EQA deler imidlertid platform med hybridmodellen GLA, som vi antager, at den vil have flere udstyrsmæssige ligheder med.

Som bekendt har Mercedes valgt tysk Burmester som lydleverandør til deres modeller, og på GLA kan man specificere udstyrskode #810 (Burmester-anlæg med 12 højttalere, subwoofer i bagagerummet og 590 watt) som tillægsudstyr. Dermed kan vi nok forvente – eller i hvert fald håbe – at EQA også får mulighed for at vælge Burmester-anlæg!

(Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes EQA skal efter planen gå i produktion sidst på året. Nærmere information om rækkevidde, dansk lanceringsdato og pris forventes i første kvartal af 2021.

PS: EQA besøgte Arjeplog i det nordlige Sverige i marts til en vintertest i ekstrem kulde – ned til -35 grader celsius! Se videoen herunder:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

0
Lyd & Billede
Scroll to Top