Nyhed

LEGO-Lamborghini i fuld størrelse

LEGO har bygget en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 af over 400.000 dele.
LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37
forfatter

Sidste sommer lancerede LEGO Technic en heftig Lamborghini Sián FKP 37 i størrelsesforholdet 1:8. Vi havde også fornøjelsen af at bygge den, som du kan se i videoen lidt længere nede.

Se lige denne LEGO-bil! En Lamborghini Sián FKP 37 i næsten fire tusind dele er den seneste tilføjelse til LEGOs Technic-serie.

Men hvor fed den end er, så blegner den i sammenligning med LEGOs nye kreation: En Lamborghini Sián FKP 37 i fuld størrelse!

400.000 dele

LEGO lover, at modellen er tro mod originalen, som er coupé-versionen af Sían, der oprindelig kun er produceret i 63 eksemplarer (der findes også en roadster-version i 19 eksemplarer). Mere end 154 forskellige typer LEGO-elementer er blevet brugt til at “gengive Lamborghini Siáns futuristiske elegance og let genkendelige silhuet”.

Det er anden gang, designere, teknikere og ingeniører fra de to virksomheder arbejder sammen, og at modellen kopierer dimensionerne på en Lamborghini Sián FKP 37.

Men hvor man med knap 4.000 dele fik en ret grov – omend imponerende – kopi, så har LEGO-teamet denne gang brugt over 400.000 dele og 8.660 timer (!) på at skabe en så nøjagtig replika, at det næsten er svært at se, hvilken bil der er den rigtige, når de står ved siden af hinanden.

LEGO Lamborghini Sian FKP 37
LEGO vs. den ægte Lamborghini Sían FKP 37. Kan du se, hvilken en der er den rigtige? (Foto: LEGO)

Sían = lyn

Sían betyder “lyn” og er et dialektord fra Bologna. For at fremhæve betydningen har LEGO sørget for, at de lys og lyn, der løber langs karosseriet, genspejler hvordan den ægte bils epsilonformede forlygter og heksagonale baglygter hæves og sænkes.

Interiøret er lige så detaljeret med et rat af klodser dekoreret med Lamborghini-logoet og det italienske flag. Instrumentbrættet og racerbilsæderne er også bygget af legoklodser.

Lakken er den samme som på LEGO Technic-modellen i skala 1:8, men denne gang påført af Lamborghinis officielle lakeringsværksted. Og desuden med paintbrush-effekt og livslang UV-beskyttelse, hvilket er første gang for en LEGO-model.

Noget lydanlæg har de dog ikke gjort sig den umage at bygge …

legotechnicsian.com

Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (21) LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (19) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (18) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (17) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (16) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (15) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (14) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (13) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (12) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (11) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (10) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (6) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (1)
<
>
Lamborghini Sián FKP 37, størrelsesforhold 1:1. (Foto: LEGO)

 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.